Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntalaisten työkyvyn selvittämiseen aiempaa tehokkaampia keinoja

Kuntalaisten työkyvyn selvittämiseen aiempaa tehokkaampia keinoja

Kuntalaisten työ- ja toimintakyvyn selvittämiseksi on nyt tarjolla aiempaa tehokkaampia keinoja Topakka-hankkeessa.

Joensuun kaupungin hallinnoimassa yhteishankkeessa ovat mukana myös Kitee, Liperi, Outokumpu ja Tohmajärvi. Asiakastavoite on yhteensä 795 asiakasta.

– Topakka auttaa työkyvyttömyyden takia sivuun jääneitä henkilöitä löytämään yksilöllisesti oikeat palvelut. Asiakas voi esimerkiksi tarvita sairauden jälkeen kuntoutuspalveluita tai apua työkykyyn liittyvien etuuksien hakemiseen, kertoo hankkeen koordinaattori Satu-Sisko Eloranta.

Topakka tarjoaa henkilökohtaisen tuen lisäksi myös ohjausta Siun Soten työ- ja osaamiskeskukseen, josta asiakkaat saavat lääkäripalveluita työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Muita kumppaneita ovat KELA, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, TYP, Siun soten aikuissosiaalityö, kuntien työllisyyspalvelut ja eri kuntoutuspalveluja tuottavat tahot.

Hankkeessa työskentelee viisi työkykykoordinaattoria, palvelukoordinaattori ja osa-aikainen lääkäri. Lisäksi Topakka ostaa työkyvyn arviointipalvelun Honkalampi-säätiöltä.

Topakka on saanut 1,424 miljoonan euron ESR-rahoituksen 1.10.2019–30.9.2020. Kokonaiskustannus on 1,781 miljoonaa euroa, josta kuntien omarahoitusosuus 356 000 euroa. Topakka toimii työllisyyttä edistävän Luotsi Joensuun sisarhankkeena.

Hankkeesta on lisätietoa osoitteessa www.joensuu.fi/topakka.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.