Sisältöjulkaisija

angle-left Kuhasaloon luodaan Rauhan valot -elämyspolku perjantaina 25. marraskuuta

Kuhasaloon luodaan Rauhan valot -elämyspolku perjantaina 25. marraskuuta

Kuhasalossa järjestetään kaikille avoin valon, tunnelman ja musiikin elämyspolku perjantaina 25. päivä marraskuuta kello 17–19. Tapahtuma on Joensuun kaupungin koulutuspalvelujen globaali kestävä tulevaisuus -teeman tapahtuma ja osa ENO-verkkokoulun kansainvälistä Light for Peace -tapahtumaa. Kuhasalon tapahtumassa syntyneet valoviestit julkistetaan ENO-verkkokoulun kansainvälisenä tapahtumapäivänä.

Valo- ja taidepolku johdattavat parkkipaikalta Kalmonkatiskan kodalle. Esteettömän reitin valoina toimivat muun muassa Nepenmäen koulun oppilaiden tekemät noin 400 lasilyhtyä. Polun varrella kuullaan äänitaideteoksia ja musiikkia sekä nähdään lasten ja nuorten kirjoittamia ajatuksia toivosta ja rauhasta.

Perillä Kalmonkatiskalla on musiikki- ja tanssiesityksiä, Miika Nuutisen tulishow-näytöksiä ja valmistavan opetuksen lasten sirkusesityksiä.

– Tänä vuonna valotapahtuman painopisteeksi haluttiin rauha. Muuttunut maailmanpoliittinen tilanne vaatii kouluja ja yhteisöjä painottamaan yhä enemmän turvallisuutta ja toisaalta vastustamaan ennakkoluuloja. Voimme rakentaa rauhaa yhteisöissä siten, että elämme sovussa ja toisiamme kunnioittaen, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut. Tapahtuma huipentaa Nepenmäen koulun globaalikasvatuksen syksyn, taustoittaa Nepenmäen koulun rehtori Maija Salo-Vartiainen.

– Elämyspolulla voi liikkua omien taskulamppujen kanssa. Tapahtumassa nautitaan metsän rauhallisesta tunnelmasta, kohdataan mielenkiintoisia hahmoja, aistielämyksiä ja päästään välissä ratkomaan lapsille suunnattuja, salakirjoituksella kirjoitettuja valoviestejä tai toiminnallisia tehtäviä.  Polun lopuksi toteutetaan roolihahmojen ja sirkustaitureiden johdolla flashmob-videoita. Videoiden tulevaisuuden toivoa ja rauhaa ilmentävä viesti välitetään eri puolille maailmaa, kertoo kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen palvelupäällikkö Maria Pikkarainen.

Tapahtuma soveltuu hyvin sekä lapsiperheille että yksittäisille kulkijoille. Kuhasaloon voi saapua oman aikataulun mukaan kello 17–18.30. Kalmonkatiskan kodan läheisyydessä yleisö pääsee seuraamaan musiikki- ja sirkusesityksiä kello 17.30, 18 ja 18.30. Kodassa palavat tulet koko tapahtuman ajan ja mukaan voi ottaa omia eväitä. Kodalla myydään makkaraa ja muuta tarjottavaa. Paikalla liikenteenohjausta, ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan saapuvan paikalle muulla kuin autolla.

Globaali kestävä tulevaisuus on yksi Joensuun kaupungin koulujen painopisteistä vuosina 2021–2024 ja sen myötä tuotetaan erilaisia teeman mukaisia tapahtumia kouluille sekä kuntalaisille. Valotapahtuma toteutetaan vuosittain eri puolilla Joensuuta. Viime vuonna se järjestettiin yhteistyössä Utran koulun kanssa Utransaaressa ja osallistujia oli mukana satoja.

Kuhasalon valotapahtuman toteuttajina ovat Joensuun kaupungin koulutuspalvelut, ENO-verkkokoulu, teatteriyhdistys RanKids ja sirkustaitelija Miika Nuutinen. Yhteistyökumppanina toimii Joensuun lastenkulttuurikeskuksen Kohti Valoa -hanke, Kupilka ja Abloy Oy. Illassa ovat mukana myös tapahtuman omat roolihahmot Toivo, Rauha ja Winston-koira.

Lisätietoja Light for Peace -tapahtumasta somessa @mahdollisuuksienmatkalaukut ja @rankidsry.

Näin pääset Kuhasaloon:

Kuhasalon luontopolku sijaitsee Joensuun keskustan läheisyydessä, noin kolmen kilometrin päässä torilta. Kuhasalon ulkoilualueen lähtöpaikka on osoitteessa Kukkosensaari 5.

Lyhtyjä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.