Sisältöjulkaisija

angle-left Kuhasalontien liikenne ohjataan kiertoreiteille 8.4. alkaen

Kuhasalontien liikenne ohjataan kiertoreiteille 8.4. alkaen

Peltolan ylikulkusillan purku- ja rakennustyöt käynnistyvät huhtikuun alussa, jonka myötä Kuhasalontie välillä Vehkataival – Näädänkatu suljetaan 8.4. alkaen noin kuuden kuukauden ajaksi. Kuhasalontien urakan arvioidaan valmistuvan lokakuun loppuun mennessä. Tänä aikana liikenne ohjataan työmaan ohi Penttilän kautta. Myös kevyt liikenne ohjataan kiertoteille.

Ajoneuvoliikenne

Ajoneuvoliikenne siirtyy Kuhasalontieltä kiertoreitille 8.4. alkaen. Valtatieltä 6 liikenne satamaan ja radan länsipuolelle Vehkalahden ja Penttilän alueille ohjataan Kettuvaaran liittymän kautta, jatkaen reittiä Kettuvaarantie-Itäranta-Penttilänkatu-Peltolankatu-Pyhäselänkatu. Kiertoreitti on merkitty maastoon satamaan ohjaavilla opasteilla. 

Sulkuniementie säilyy urakan ajan käytössä normaalisti. Sulkuniementien radan alittavan sillan alituskorkeus on 3,2 metriä ja Kettuvaaran radan alittavan sillan alituskorkeus 4,6 metriä.

Kevyt liikenne

Peltolan sillan uusimisen yhteydessä rakennetaan uusi Kuhasalontien alittava kevyen liikenteen alikulkukäytävä Tapionkadun liittymän länsipuolelle ja Vehkaniementien alikulkukäytävää uusitaan. Yhteys Vehkaniementien alikulkukäytävän kautta säilyy käytössä urakan ajan.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on kaksi vaihtoehtoista reittiä kiertää Kuhasalontien työmaa. Kiertoreitit kulkevat alikulkukäytävien kautta reittejä Hukantaival-Petäikkölänkatu-Sulkuniementie-Vehkataival ja Näädänkatu-Tapionkatu-Koski-Jaakonkatu-Korpi-Jaakonkatu-Tyyneläntie-Mintunkatu. Junaradan ylittäminen on ehdottomasti kielletty.

Bussiliikenne

Kuhasalontien sulkeminen vaikuttaa joukkoliikenteen linjan 3 liikennöintiin Vehkalahdessa ja Hukanhaudalla. Maanantaista perjantaihin linjan 3 päätepysäkki on Vehkalahdessa Vehkataipaleen kiertoliittymässä. Lauantaisin ja sunnuntaisin ajetaan pienkalustolla Sulkuniementien alikulkukäytävän kautta Karhunmäkeen saakka.

Lisätiedot ja bussiliikenteen poikkeusreitit löytyvät huhtikuussa Joensuun seudun joukkoliikenteen nettisivuilta http://jojo.joensuu.fi

Erikoiskuljetukset

Kuhasalontien ollessa suljettuna kaikki erikoiskuljetukset on suunniteltava ja sovittava erikseen Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Ohjeet erikoiskuljetuksille löytyvät täältä: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/erikoiskuljetukset.

Lue lisää Väylän verkkosivuilta.

Seuraa hanketta Facebookissa

Mt 5013 Kuhasalontie sijaitsee Joensuun aseman ja sataman läheisyydessä ja toimii tärkeänä väylänä niiden tavoittamiseen. Hankkeessa rakennetaan uusi Peltolan ylikulkusilta sekä peruskorjataan tie. Hankkeen kustannusarvio on 5,1 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan Väylän, Joensuun kaupungin ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen yhteishankkeena.