Sisältöjulkaisija

angle-left Koulut alkavat 11. elokuuta – Liikenneturvallisuusryhmä jalkautuu turvaamaan lasten koulutietä Noljakan ja Karsikon kouluilla

Koulut alkavat 11. elokuuta – Liikenneturvallisuusryhmä jalkautuu turvaamaan lasten koulutietä Noljakan ja Karsikon kouluilla

Joensuun liikenneturvallisuusryhmä jalkautuu turvaamaan lasten koulutietä ensimmäisen koulupäivän aamuna 11. elokuuta.

Ryhmä päivystää näkyvästi Noljakan koulun ja Sirkkalassa olevan Karsikon koulun lähiympäristön suojateillä, jotta tienylityspaikat ja koulujen vaikutus liikenteeseen huomattaisiin.

– Suojatiepäivystyksen tavoitteena on kiinnittää autoilijoiden huomio siihen, että liikenteessä on jälleen pieniä koululaisia ja muistuttaa autoilijoita lasten ja nuorten turvallisuudesta suojatiellä. Haluamme kiinnittää myös kouluun kulkevien lasten huomion tienylityskohtiin, kertoo liikenneturvallisuusryhmän puheenjohtaja, Joensuun kaupungin valmius- ja turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen.

Joensuun liikenneturvallisuusryhmä on tehnyt suojatiepäivystystä koulujen alkaessa jo vuosien ajan. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos organisoi vastaavaa toimintaa kattavasti myös muualla maakunnassa yhteistoiminnassa kuntien kanssa.

Liikenneturvallisuusryhmä kokoontuu kaksi–kolme kertaa vuodessa käsittelemään tieliikenteeseen liittyviä turvallisuusasioita laajalla asiantuntijaverkostolla. Verkostomaisella toiminnalla pyritään löytämään toimivia liikenne- ja turvallisuusratkaisuja niin kaupunkilaisten, tienkäyttäjien kuin työnantajien hyödyksi. Ryhmän toimintaa tukevat Ramboll ja Liikenneturva.

– Joensuu tunnetaan myös pyöräilykaupunkina, ja tänä vuonna on puhuttanut potkulautojen käyttö. Liikenneturvallisuusryhmän asiantuntemusta vahvistettiin ottamalla ryhmän kokouksiin mukaan Kävely- ja pyöräilyryhmä (KÄPY), Leinonen kertoo.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.