Sisältöjulkaisija

angle-left Koululaiset tenttaavat Joensuun päättäjiä ja virkamiehiä Lastenparlamentissa

Koululaiset tenttaavat Joensuun päättäjiä ja virkamiehiä Lastenparlamentissa

Joukko joensuulaisia oppilaita 17 alakoulusta opettajineen kokoontuu Lastenparlamenttiin Lyseon lukiolle keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Mukana on viranhaltijoita ja päättäjiä kuulemassa lapsia ja vastaamassa heidän kysymyksiinsä.

Lastenparlamentti on järjestetty Joensuussa joka toinen vuosi. Työskentely on aiempaan tapaan kaksivaiheista.

Oppilaskuntien hallitukset ovat keränneet kultakin koululta lapsia askarruttavia asioita ja niistä poimitaan ensin erilleen ne, joihin on mahdollisuus vaikuttaa jo omassa koulussa.

Ne asiat ja kysymykset, joihin oma rehtori ei voi vaikuttaa, tuodaan Lastenparlamenttiin isomman joukon vastattavaksi ja keskusteluun. Kysymyksiä on pyydetty ainakin kolmesta teemasta: oma koulu, vapaa-aika ja oma asuinympäristö.

– Kysymyksiä tullee lapsilta totuttuun tapaan paljon. Aiheet ovat aiemmin vaihdelleet kouluruokailusta liikuntapaikkoihin, harrastuksiin ja lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen. Tänä vuonna jutellaan varmasti myös muutoksista kouluverkossa, ennakoi nuorisotyön suunnittelija Annu Jantunen.

Koululaisten ja opettajien lisäksi mukana on kaupunginjohtaja Jere Penttilä ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen. Paikalle on kutsuttu myös lautakuntien puheenjohtajat sekä viranhaltijoita kaupunkirakenteesta ja hyvinvointipalveluista.

Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat nuorisovaltuuston edustajat. Kahvitarjoilusta vastaa Lyseon lukion oppilaskunnan hallitus.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.