Sisältöjulkaisija

angle-left Koronalle altistumisia Pataluodon koululla, Rantakylän normaalikoululla ja aikuislukion perusopetuksessa

Koronalle altistumisia Pataluodon koululla, Rantakylän normaalikoululla ja aikuislukion perusopetuksessa

Pataluodon koululla sekä Rantakylän normaalikoululla Joensuussa asetetaan yhteensä noin 80 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Tapausten jäljitystyö on osittain kesken ja altistuneiden määrä voi vielä muuttua. Yksittäisiä henkilöitä asetetaan karanteeniin myös Joensuun aikuislukion perusopetuksesta. Altistumiset ovat tapahtuneet maanantaina 15.3. Koulut ovat tiedottaneet asiasta omissa kanavissaan ja Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin.

Koulualtistumisiin johtaneet tartunnat liittyvät laajempaan, Ylitorniossa alkaneeseen tartuntaketjuun, jossa koronavirus on levinnyt perhepiirissä järjestetyssä tapaamisessa. Tästä tartuntaketjusta on tiistain ja keskiviikon aikana varmistunut Joensuussa yhteensä 13 koronavirustartuntaa. Ylitornion terveyspalveluista vastaava Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on kertonut, että tartuntaketjussa epäillään muuntovirusta, mutta varmistusta ei ole vielä tullut.

Siun sote muistuttaa, että maakunnassa suositellaan rajaamaan kaikkien tilaisuuksien henkilömäärä 20 henkeen sekä noudattamaan niissä ohjeistuksia turvaväleistä ja hygieniasta. Suositukset ja rajoitukset vaihtelevat sairaanhoitopiireittäin. Jos matkustaminen oman maakunnan ulkopuolelle on välttämätöntä, on tärkeää tarkistaa kohdealueen suositukset ja noudattaa niitä.

– Koronavirus tarttuu ihmisten välisissä kohtaamisissa, siksi niitä tulisi edelleen välttää. Hiihtoloman jälkeen on myös erittäin tärkeää, että koronatesteihin hakeudutaan pienimmissäkin oireissa, kehottaa Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Siun soten toiminta-alueella on Joensuun tartuntaketjun lisäksi todettu viimeisen viikon aikana vain yksittäisiä uusia tartuntoja. Tartuntoihin ei ole liittynyt laajempia joukkoaltistumisia henkilöiden lähipiirin ulkopuolella ja kaikkien tartuntojen alkuperä on tiedossa. Viikolla 10 uusia tartuntoja todettiin kaikkiaan 9 kappaletta ja kuluvalla viikolla tartuntoja on tähän mennessä varmistunut 14.