Sisältöjulkaisija

angle-left Koronaviruksen vaikutukset Joensuun kaupungin palveluihin ja tapahtumiin

Koronaviruksen vaikutukset Joensuun kaupungin palveluihin ja tapahtumiin

Joensuun kaupunki varautuu koronavirukseen ja tämän hetken tilannekuvan mukaisesti kaupungin palvelut toimivat edelleen normaalisti. Epidemian kehittymistä seurataan ja muutoksia palveluihin voi kuitenkin tulla.

Mikäli muutoksia tulee, niistä tiedotetaan välittömästi.

Koulut ja päiväkodit auki normaalisti

Kaupungin koulut ja päiväkodit ovat auki normaalisti. Tilojen iltakäyttöä sekä ulkopuolisten henkilöiden vierailuja tiloissa päivisin rajoitetaan.

Kaupungin muut palvelut, kuten kirjastot, uimahallit, nuorisotalot ja museot ovat avoinna toistaiseksi normaalisti ja nämä palvelut ovat kaupunkilaisten käytettävissä heidän oman harkintansa mukaan.

Koronavirusepidemian tilannekuvan muutoksista voi tulla palveluiden aukioloihin myöhemmin päivityksiä.

Kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan

THL suosittaa, että tarpeettomia yli kymmenen hengen kokoontumisia tulisi välttää. Näin ollen Joensuun kaupunki peruuttaa kaikki kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka.

Aluehallintoviraston 13.3.2020 antaman päätöksen mukaisesti yli 500 hengen yleisötilaisuudet on kielletty. Kaupunki suosittaa, ettei kaupungin yleisillä alueilla järjestetä myöskään alle 500 hengen yleisötilaisuuksia.

Joensuun kaupunki peruuttaa myös kaikki kaupunkiorganisaation järjestämät yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka. Tarkemmat ohjeet kaupungin tapahtumien perumisesta ja kohdennuksista eri palveluihin annetaan tulevan viikon alussa.

Edellisestä poiketen Joensuun kaupunki voi järjestää yleisötilaisuuksia, jotka liittyvät lakisääteisten tehtävien hoitamiseen ja päätöksien valmisteluun.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa jatkuvasti koronavirusepidemian kehittymistä. Kaupungin henkilöstölle on jaettu toimintaohjeet koronavirusepidemiaan varautumisesta. Näillä näkymin linjauksia tarkennetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 16.3.2020.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on avattu koronaan liittyvä infosivu, jonne kootaan tietoa ja ohjeita kaupunkilaisille. Sivu on osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.