Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusaikoja varattavaksi lauantaina – Joensuussa tarjolla ilta-aikoja torstaina

Koronarokotusaikoja varattavaksi lauantaina – Joensuussa tarjolla ilta-aikoja torstaina


Siun soten koronarokotukset jatkuvat. Ensi viikon rokotusajat avautuvat varattavaksi lauantaina 12.3. klo 12. Ajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. PK Terveyden rokotuspisteelle tulee varattavaksi rokotusaikoja myös ilta-aikaan torstaille 17.3. klo 16–18.30.

Verkkoajanvarauksen kautta ajan 1. koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotta täyttäneet henkilöt. Ajan 2. koronarokotukseen voi varata, kun 1. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Ajan 3. koronarokotukseen verkkoajanvarauksen kautta voivat varata yli 18-vuotiaat henkilöt, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut suositeltu aika. Rokotusvälit vaihtelevat ikä- ja riskiryhmien mukaan. Yli 60-vuotiaat ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat voivat ottaa 3. koronarokotteen aikaisintaan 3 kuukauden kuluttua 2. rokotteesta. 18–59-vuotiailla rokotusväli 2. ja 3. rokotteen välillä tulee olla vähintään 4 kuukautta.

Verkkoajanvarauksessa varattavissa olevat rokotusajat ovat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotteelle. Siun sote on saanut myös Novavaxin koronarokotetta. Rokote ei ole toistaiseksi varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Novavaxin rokotteen haluavat henkilöt voivat jättää pyynnön kyseisestä rokotteesta takaisinsoittopalveluun numeroon 013 330 2705. Siun sote soittaa viikon kuluessa pyynnön jättäneille.

Voimakkaasti immuunipuutteisten ajanvaraus ja riskiryhmään kuuluvien 12–17-vuotiaiden 3. koronarokotukset

Kolmatta koronarokotetta suositellaan myös yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille ja sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. Näiden rokotusryhmien ajanvaraus hoidetaan puhelimitse.
Siun sote soittaa riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville 12–17-vuotiaille viikosta 10 alkaen ja tarjoaa aikaa 3. koronarokotuksen. Soittokierrosta jatketaan viikolla 11. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Riskiryhmään kuuluvia 12–17-vuotiaita on Pohjois-Karjalassa noin 400.

Siun sote on soittanut ja tarjonnut koronarokotusaikaa puhelimitse myös yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, joille suositellaan tällä hetkellä neljää koronarokoteannosta. Jos kuulut voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään, mutta et ole saanut rokotusaikaa 1., 2., 3 tai 4. rokotukseen, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 3. rokotetta suositellaan, kun 2. korotteesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Suositeltu rokotusväli 3. ja 4. rokotteen välillä on puolestaan vähintään 3 kuukautta.

Voit lukea tarkemmin Siun soten koronarokotuksista osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset. Sairastetun koronavirustaudin vaikutuksesta koronarokotuksiin ja rokotusväleihin voit puolestaan lukea THL:n sivulta: Sopivatko koronarokotteet kaikille?