Sisältöjulkaisija

angle-left Konservatorion soitinopintoihin haku käynnissä – paikkoja 32:ssa soittimessa

Konservatorion soitinopintoihin haku käynnissä – paikkoja 32:ssa soittimessa

Haku Joensuun konservatorion soitinopintoihin on meneillään 19. toukokuuta asti. HUOM! Aikaa jatkettu, alkuperäinen viimeinen hakupäivä oli 15.5.

Hakea voivat kaikki soitto- ja lauluharrastuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret. Opiskella voi joko taide-, pop/jazz- tai kansanmusiikkia.

Konservatorion musiikkiopistossa opiskelee noin 500 oppilasta ja uusia oppilaspaikkoja on joka vuosi noin 60–70 oppilaalle.

Soiton- ja laulunopiskelu konservatoriossa on tavoitteellinen harrastus, jossa oppilaan viikoittaiseen ohjelmaan kuuluu soittotunti, orkesteriharjoitukset (jouset, puhaltimet ja lyömäsoittimet) tai yhtyesoittoa sekä 10-vuotiaasta alkaen teoriaopintoja. Opettaja opastaa soittimen hankinnassa ja konservatorion musiikkikirjastossa on soitinlainaamo, josta suurimmalle osalle orkesterisoittimien soittajista löytyy lainasoitin opintojen alkuvaiheeseen. Esimerkiksi lauluharrastuksen voi aloittaa aikuisemmallakin iällä.

Hakuohjeet on sivulla www.joensuu.fi/musiikkiopisto/haku. Jos hausta on kysyttävää, voi olla yhteydessä soittamalla numeroon 050 575 1501 tai sähköpostilla musiikki@joensuu.fi.

Normaalisti haun yhteydessä on järjestetty valintakokeet paikan päällä konservatoriolla toukokuun viimeisinä päivinä. Tänä keväänä käytäntöjä mietitään uusiksi ja hakijoita informoidaan menettelytavoista. Oppilasvalinnoista ilmoitetaan juhannukseen mennessä ja opinnot alkavat lukuvuoden alussa elokuussa.

Musiikkiopistoon hakua jatkettu 19.5. asti – myös valintakoekäytännöt varmistuneet

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.