Sisältöjulkaisija

angle-left Konservatorion oppilaat ja heidän vanhempansa pääosin tyytyväisiä korona-ajan etäopetukseen

Konservatorion oppilaat ja heidän vanhempansa pääosin tyytyväisiä korona-ajan etäopetukseen

Koronapandemian aiheuttama poikkeustila vaikutti laajasti myös konservatorion toimintaan. Kaikki opetus siirtyi kokonaisuudessaan etäopetukseen maaliskuun 18. päivä. Toukokuun 14. päivän jälkeen lähiopetusta järjestettiin tietyiltä osin, mutta pääsääntöisesti etäopetusta jatkettiin lukukauden loppuun asti.

Musiikkiopiston oppilaille ja heidän vanhemmilleen sekä musiikkileikkikoululaisten vanhemmille järjestettiin etäopetusajan lopulla kysely etäopetuksesta. Kyselyn perusteella oppilaat ja heidän vanhempansa olivat pääosin tyytyväisiä etäopetukseen. Vastaajista 80 prosenttia koki etäopetusjakson onnistuneen hyvin tai erittäin hyvin. Yksilöopetuksen osalta lukema oli vielä korkeampi, ryhmäaineissa jonkin verran matalampi. Kyselyyn saatiin yhteensä 100 vastausta.

Konservatorion rehtori Otto Korhonen on erittäin tyytyväinen etäopetusjakson onnistumiseen.

– Musiikkiharrastus saatiin jatkumaan oppilailla poikkeusajan yli ja jaksolta jäi monia hyödyllisiä käytäntöjä käytettäväksi normaalin lähiopetuksen tukena, Korhonen kertoo.

Esimerkiksi säestäjien tekemät säestysnauhoitukset tukevat jatkossakin oppilaiden kotiharjoittelua. Etäopetuksen aikana oppilaat tottuivat myös äänittämään omaa soittoaan ja lauluaan, mikä on erittäin hyödyllistä oppimisen kannalta.

Ammattiopiskelijoiden näytöt ja musiikkiopiston suoritukset sekä konservatorion konsertit järjestettiin erilaisten sovellusten avulla. Yhdenkään opiskelijan todistus musiikkiopistossa tai ammattilinjalla ei jäänyt saamatta poikkeustilan takia.

– Etäopetusjakso oli henkilökunnalle kuormittava ja haasteellinen, mutta kokonaisuudessaan kevät osoitti hienolla tavalla konservatorion henkilökunnan vahvan ammattitaidon ja kyvyn selviytyä uusista tilanteista, Korhonen kertoo.

– Toivottavasti pääsemme palaamaan normaaliin opetukseen syksyllä, tästä on hyvä jatkaa etäopetusajan kokemuksia rikkaampana uuteen lukuvuoteen, Korhonen toteaa lopuksi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.