Sisältöjulkaisija

angle-left Konservatoriolla avoimet ovet lauantaina 23. maaliskuuta 

Konservatoriolla avoimet ovet lauantaina 23. maaliskuuta 

Konservatorion avoimissa ovissa lauantaina 23. maaliskuuta kello 11–14 pääsee tutustumaan eri soittimiin ja musiikin opiskeluun. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Konservatorio on osoitteessa Yliopistokatu 4.

Konserttisalissa on konsertteja koko päivän ja soittimet soivat koko talossa. Kello 12 alkavassa soitinesittelykonsertissa pääsee kuulemaan kaikkia eri soitinperheiden soittimia.

Soitinpolulla taas pääsee kokeilemaan eri soittimien soittamista! Polulla kuljetaan luokasta toiseen ja jokaisessa luokassa on esittelyssä jokin soitin, jota voi kokeilla soitonopettajien johdolla.

Jos jokin soitin miellyttää erityisesti, voi ilmoittautua sen soittimen valintakokeeseen. Päivän aikana esitellään myös musiikkiopisto-opintoja ja niihin hakua infopisteellä.

Useimmilla soittimilla pystyy soittamaan erilaista musiikkia oman mieltymyksen mukaan, olipa oma musiikkimaku enemmän klassista, poppia tai kansanmusiikkia.

– Soittimen ääneen tykästyminen voi johtaa elinikäiseen kaveruussuhteeseen, soitin voi olla mukana kaikissa elämänkäänteissä. Musiikkiharrastus on satsaus mukavaan itsensä kehittämiseen. Musiikin vaikutus hyvinvointiin on todettu esimerkiksi monissa aivotutkimuksissa, kertoo konservatorion apulaisrehtori Anneli Hynninen.

Aika ilmoittautua musiikkiopiston valintakokeisiin

Ilmoittautumisaika musiikkiopiston valintakokeisiin alkaa avoimien ovien päivästä ja on käynnissä 10. toukokuuta asti.

Ilmoittautumislomake ja lisätietoja opinnoista on osoitteessa joensuu.fi/musiikkiopisto. Valintakokeet ovat 27.–28. toukokuuta. Kokeiden tulokset ilmoitetaan juhannukseen mennessä. Silloin saa myös tietoa, miten opinnot elokuussa aloitetaan ja mitä ne pitävät sisällään.

Soittimiin ja niiden ääniin voi tutustua myös konservatorion muissa konserteissa pitkin vuotta. Konserteista ilmoitellaan konservatorion Facebook-sivulla ja kaupungin tapahtumakalenterissa.