Sisältöjulkaisija

angle-left Kiihko-konsertti on rikas kokonaisuus musiikkia

Kiihko-konsertti on rikas kokonaisuus musiikkia

Joensuun kaupunginorkesterin seuraavan konsertin torstaina 5.11. johtaa Aliisa Neige Barrière. Solisteina ovat Niko Kumpuvaara (harmonikka) sekä vibrafonisti Arttu Takalo, jonka Kaksoiskonsertto vibrafonille ja harmonikalle kuullaan konsertissa.

Kiihko-konsertti on rakennettu Arttu Takalon harmonikalle ja vibrafonille viime vuonna sävelletyn kaksoiskonserton ympärille.

– Haasteena oli lyhyessä ajassa löytää ohjelma, joka on kokoonpanoltaan sopiva mutta ennen kaikkea taiteellisesti vakuuttava. Kiihko-konsertista tuli mielestäni rikas kokonaisuus, ja odotan suurella innolla, että pääsemme orkesterin kanssa työstämään ja esittämään tätä upeata musiikkia Joensuun yleisölle, kommentoi kapellimestari Aliisa Neige Barrière.

– Syntyi idea luoda kontrastia Takalon jazzahtaviin väreihin, ja ajattelin, että sinfonia wieniläisklassiselta Sturm und Drang -periodilta olisi hyvä valinta konserton partneriksi. Joseph Haydnin sinfonia 49 La Passione on hieno esimerkki tuolta kaudelta ja päättää konsertin dramaattisessa myrskyssä! Kokonaisuus kaipasi kuitenkin mielestäni vielä alkusoittoa, ja Jean-Féry Rebelin preludi Le Chaos sarjasta Les Élemens, jolla avaamme konsertin, olikin yhtäkkiä itseselvyys. Olen todella onnellinen, että tämä erikoinen, minulle rakas teos pääsee Joensuuhun, Barrière jatkaa.

Rebel käsittelee harmoniaa erittäin yllättävällä tavalla, ja se avaa musiikillista maisemaa moderniin suuntaan, joten siirtymä Takalon uuteen teokseen on luonnollinen.

– On ihan mahtavaa tulla Joensuuhun vaikkakin lyhyellä varoitusajalla. Konsertista on puhuttu jo jonkin aikaa, mutta korona siirsi suunnitelmia, joten täytenä yllätyksenä tämä mahdollisuus ei tullut. Biisi kantaesitettiin vajaa vuosi sitten, joten se on suhteellisen tuoreessa muistissa. Artun kanssa olemme soittaneet niin paljon yhdessä, että se tuntuu aina kuin kotiin palaisi. Aliisaa en ole koskaan tavannut, mutta on erittäin mukavaa päästä hänen kanssaan musisoimaan, odotan sitä suurella innolla, solisti Niko Kumpuvaara kommentoi Joensuun konserttia.

Sinfoniakonsertteihin on turvallista tulla

Joensuun kaupunginorkesterin konsertteihin on turvallista tulla. Joensuun kaupunginorkesteri suosittaa maskien käyttöä konserteissaan 8.10.2020 alkaen. Konserttiyleisöä pyydetään varautumaan omin maskein tullessaan konsertteihin.

Ohjeistusten mukaisia turvavälejä noudattamalla Carelia-saliin voidaan ottaa kerrallaan vain 152 kuulijaa. Joensuun kaupunginorkesteri on päättänyt esittää sinfoniakonsertteja kahteen kertaan. Näin mahdollisimman moni voi tulla turvallisin mielin konserttiin.

Turvallisuussyistä Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa ei ole narikkapalvelua, väliaikaa eikä väliaikatarjoilua.

Yleisöä pyydetään istumaan konserteissa lippuun merkityllä paikalla. Näin varmistetaan riittävät turvavälit. Yleisön turvallisuudesta Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa pidetään huolta turvavälien lisäksi myös tarjoamalla yleisölle käsidesiä.

Kiihko -konsertti

Torstaina 5.11. kello 19 Carelia-salissa

Aliisa Neige Barrière, kapellimestari
Arttu Takalo, vibrafoni
Niko Kumpuvaara, harmonikka

Jean-Féry Rebel: Preludi Le Chaos (’Kaaos’) sarjasta Les Élemens
Arttu Takalo: Kaksoiskonsertto vibrafonille ja harmonikalle
Joseph Haydn: Sinfonia nro 49 F-duuri, 'La Passione'

Liput

Carelicum ja ovilipunmyynti 24,50 / 22,50 / 5 euroa
Ticketmaster.fi käsittelykuluineen 25,50–27,50 euroa