Sisältöjulkaisija

angle-left Kerro toiveesi pienpuuston hoidosta Niinivaaralla, Penttilässä, Kanervalassa ja Vehkalahdella

Kerro toiveesi pienpuuston hoidosta Niinivaaralla, Penttilässä, Kanervalassa ja Vehkalahdella

Joensuun kaupunki haluaa kuulla asukkailta kaupunkimaiseman hoitoon liittyvistä toiveista Niinivaaralla, Penttilässä, Kanervalassa ja Vehkalahdella.

Meneillään on kysely, jossa asukkaat voivat merkata kartalle alueita, joihin toivovat pienpuuston hoitoa tai vastaavasti alueita, joiden toivotaan jäävän hoidon ulkopuolelle. Kyselyn kohteena olevat alueet on merkitty kartalle ja toiveita voi esittää useita.

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä. Kysely on myös osoitteessa www.joensuu.fi/kyselyt.

Niinivaaralla, Penttilässä, Kanervalassa ja Vehkalahdella hoidetaan pienpuustoa tänä ja ensi vuonna. Tarkoitus on avata lähimaisemaa ja näkymiä raivaamalla vesakoita ja pensaikoita. Samalla kasvamaan jäävä puusto saa lisää tilaa ja valoa. Pienpuuston hoidossa huomioidaan luontokohteet ja muut kaavamääräysten asettamat rajoitukset sekä lintujen pesintä, joten työt aloitetaan vasta pesimäkauden päätyttyä.

– Pyrimme ottamaan huomioon kyselyssä saadut asukkaiden vastaukset ja toiveet mahdollisimman kattavasti, sanoo metsätalousinsinööri Merja Kuukkanen.

Kyselyssä kerätään tietoa myös asukkaille merkityksellisistä paikoista lähimetsissä Niinivaaran, Penttilän, Kanervalan ja Vehkalahden kaupunginosissa.

– Kartalle voi merkitä itselleen tärkeän kohteen ja toivomme mukaan myös lyhyet perustelut, Kuukkanen sanoo.

Kysely on auki sunnuntaihin 3. heinäkuuta asti.

Lisätietoja kyselystä ja pienpuuston hoidosta saa sähköpostilla metsat@joensuu.fi ja osoitteesta www.joensuu.fi/metsat.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.