Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki perustamassa kuuden miljoonan euron North Karelia Growth Fund -rahastoa

Kaupunki perustamassa kuuden miljoonan euron North Karelia Growth Fund -rahastoa

Joensuun kaupunki on perustamassa noin kuuden miljoonan euron suuruista North Karelia Growth Fund -rahastoa yhteistyössä ELY-keskuksen sekä yksityisten sijoittajatahojen kanssa.

Rahaston hallinnoijaksi on valittu Redstone Nordics. Redstone on kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori on Berliinissä.

– Haimme kilpailutuksessa parasta mahdollista osaamista rahastotoimintaan ja sijoituskohteiden kehittämiseen sekä sitä tukevia erinomaisia verkostoja. Uskon, että olemme tässä onnistuneet, toteaa Business Joensuu Oy:n toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Rahaston päävastuulliset avainhenkilöt ovat Kaj Hagros ja Oskari Lehtonen. Heillä on kokemusta yli 90 startup-sijoituksesta ja lukuisien eri rahastojen toiminnasta.

Lehtonen on menestynyt sarjayrittäjä, taustalla on muun muassa yksi pörssilistautuminen ja yrityskauppoja. Hagros on ollut mukana perustamassa kahdeksaa yhtiötä ja sijoittajana yli 50 kohdeyhtiössä. Ennen kasvuyrityssijoituksia Hagros on toiminut johtotehtävissä IT- ja media-aloilla.

– Rahaston kohdeyhtiöt saavat parhaan mahdollisen tuen, kun yhdistämme paikallisen läsnäolon Redstonen kansainvälisesti ainutlaatuisen laajaan verkostoon ja kehittämisosaamiseen, toteaa Kaj Hagros.

– Lähestymistapamme yritysten ja yrittäjien tukemiseen ja yritysten kehittämiseen on kanssayrittäjämäinen ja joustava, täydentää Oskari Lehtonen.

Rahaston sijoitustoiminnan on tarkoitus keskittyä voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin sekä perustamis- ja siemenvaiheen yrityksiin, joilla on kytkös tällä hetkellä hyvässä vauhdissa olevaan Pohjois-Karjalan elinkeinoelämään.

Esimerkkinä alueen teknologiateollisuuden alkuvuoden kasvu 5,2 % on koko maan kärkikastia, metallin kasvu huima 8,7 % ja samoin viennin kasvu 12,1 % on huippulukemissa. Lisäksi Joensuun seutu nousi Suomen kuudenneksi merkittävimmäksi tuoreessa aluekehitystoimisto MDI:n kaupunkiselvityksessä.

Rahasto täydentää juuri toimintansa aloittanutta 2,5 miljoonan euron suuruista Startup Development Joensuu -rahastoa, jota hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.