Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki ottaa nuoria kesätöihin myös tänä vuonna

Kaupunki ottaa nuoria kesätöihin myös tänä vuonna

Joensuun kaupunki palkkaa tulevana kesänä nuoria muun muassa puisto- ja liikunta-alan sekä ympäristösuojelun tehtäviin.

Töitä on tarjolla edellisiä kesiä vähemmän, koska koronapandemian takia useat kaupungin työpaikat ovat suljettu tai toimintoja on merkittävästi supistettu. Puistopuolelle töihin pääsee tässä vaiheessa muutamia kymmeniä ja liikuntapuolelle ja ympäristönsuojeluun muutamia nuoria.

Esimerkiksi aiempina vuosina suosittuihin Sinkkolaan, kirjastoille tai museoille ei tämänhetkisen tiedon mukaan voida ottaa kesätyöntekijöitä ollenkaan.

Kesätyöhakemuksia tuli yhteensä 484 kappaletta. Kaikkiin kaupungilta kesätöitä hakeneisiin on oltu yhteydessä jo huhtikuun alkupuolella ja kerrottu kesärekrytoinnin muutoksesta. Nuorille on myös kerrottu, että kaupunki voi kutsua haastatteluun ja rekrytoida tilanteen muuttuessa pitkin kevättä ja kesää, mikäli pandemia sallii ja toimintoja avautuu.

Kesänuorten perehdytyksessä huomioidaan koronan aiheuttamat turvallisuusohjeet ja -määräykset. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaupungin kesätyöt tulevat olemaan pääsääntöisesti ulkotyötä, mikä helpottaa osaltaan turvallisuusohjeiden kuten turvavälien noudattamista.

Tänä vuonna kaupunki tarjoaa kesätöitä ainoastaan valtakunnallisen koululaisten ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesätyöohjelman mukaisesti. Ajatuksena on, että nuoret saavat tuntumaa kuntatyöstä ja kesäharjoittelu mahdollisesti auttaa tulevan opintoalan valinnassa. Ohjelma on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, kymppiluokkalaisille sekä VALMA-koulutukseen osallistuville.

– On erittäin tärkeää mahdollistaa joensuulaisille nuorille pieni, kahden viikon työkokemus. Tänä kesänä kaupungin kesätyöohjelma muokattiin jo alun alkaen sen mukaiseksi, että ristiriitaa ei tule kaupungin oman henkilöstön lomautuksiin liittyen, sanoo kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Jo vähän varttuneemmat joensuulaisnuoret ja jo opintonsa aloittaneet nuoret voivat hyödyntää kaupungin kesätyöohjelmaa etsimällä työn itseään kiinnostavan alan yrityksestä ja vinkkaamalla sitä mahdollisuudesta hakea kaupungilta 360 euron tukea nuoren palkkaamiseen. Tuen hakuaikaa on jatkettu ja yritykset voivat lähettää hakemuksia koronatilanteen vuoksi toistaiseksi.

Lisäksi nuoret voivat työllistää itsensä ryhtymällä esimerkiksi 4H-yrittäjiksi ja saada siihen kaupungilta tukea 250 euroa. Tarkemmat ohjeet yritystuesta ja nuoren työllistämisestä on osoitteessa www.joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.

Kaupunki ottaa lisäksi runsaasti eri alojen harjoittelijoita ympäri vuoden. Eri yksiköistä voi milloin tahansa kysyä mahdollisuutta tulla opintoihin sisältyvään harjoitteluun. Harjoitteluja pyritään mahdollistamaan niin paljon kuin työyhteisöjen ohjaamismahdollisuudet vaan antavat myöden.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.