Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginorkesterin lastenkonsertti Eläinten karnevaalit 4.3.

Kaupunginorkesterin lastenkonsertti Eläinten karnevaalit 4.3.

Kaupunginorkesterin lastenkonsertti kutsuu kuulijansa mukaan soivaan eläintarhaan Carelia- saliin ja Live- stream lähetykseen torstaina 4.3. kello 18. Tirehtöörinä toimii kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki, joka johdattaa meidät Satu Sopasen kanssa Eläinten karnevaaleihin.

Konsertti rakentuu ranskalaisen säveltäjän Saint-Saënsin (1835-1921) teoksen Eläinten karnevaalin ympärille. Tämä pienelle orkesterille sävelletty eläintieteellinen fantasia valmistui vuonna 1886 ja sen jokainen osa kuvaa tiettyä eläintä. Maailmaa valloittanut ja usealla soittimellakin esitetty Joutsen kuuluu valloittavimpiin klassisen musiikin kappaleisiin. Eläinten karnevaali- teosta käytetään myös klassisen musiikin tutustuttamiseen ja opetustarkoitukseen.

Mukana konsertissa on paljon muutakin eläinaiheista musiikkia Suomesta ja ulkomailta perheen pienten fanien iloksi. Tiedossa vauhdikasta menoa, jossa hauskan teeman ja kivojen kappaleiden myötä pääsee tutustumaan orkesteriin ja soittimiin.
 
Lastenmusiikin supertähti Satu Sopanen on leikittänyt ja laulattanut isolla sydämellä ja tuhdilla ammattitaidolla lastenmusiikkia aktiivisesti jo vuodesta 1988 alkaen. Yleisön osallistaminen kuuluu Sopasen tavaramerkkiin ja kappaleiden aiheina olevia eläimiä arvuutellaan myös Carelia-salissa Eläinten karnevaaleissa.

Taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki saa vastuullisen tehtävän, kun ylikapellimestari on ylennetty viikon ajaksi eläintarhan valvojamestariksi. Eläintenhoitajana toimiva Sopanen kutsuu koko perheen mukaan soivaan eläintarhaan, koska nyt on mahdollisuus päästä näkemään, mitä eläintarhassa tapahtuu yöllä. Kun eläintarha on suljettu: eläimet pitävät karnevaalit!

 

ELÄINTEN KARNEVAALIT

Eero Lehtimäki, kapellimestari

Satu Sopanen, kertoja/juontaja


Torstaina 4.3.2021 kello 18. Carelia-sali, paikkoja rajoitetusti
Konsertti esitetään maksullisena suoratoistona
Liput: ticketmaster.fi