Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginorkesteri striimaa kouluille

Kaupunginorkesteri striimaa kouluille

Joensuun kaupunginorkesteri tekee viikolla 48 yleisötyötä ja striimaa musiikkia kouluille. Yleisötyö on osa Kulttuurin Virtaa, Joensuun lastenkulttuurikeskuksen koululaisten kulttuuripolkua.

Kulttuurin virta esittelee kulttuuria tasa-arvoisesti kaikkien joensuulaisten peruskoulujen lapsille ja nuorille. Kulttuurin virta on osa koulujen kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Joensuun kaupunginorkesteri tekee normaaliolosuhteissa Kulttuurin virtaan liittyen 2. luokkalaisille Muusikko pulpetissa -vierailun, 3. luokkalaiset käyvät konsertissa ja orkesterin jousi- ja puhallinkokoonpanot esiintyvät yläkouluissa 8. luokkalaisille.

- Koronatilanteen vuoksi emme voi fyysisesti vierailla kouluilla, mutta striimaamme viikolla 48 musiikillista ohjelmaa kouluille Carelia-salista. Olemme löytäneet tilanteeseen sopivan keinon tehdä yleisötyötä. Luvassa on muun muassa body percussionia eli omalla keholla tehtävää musiikkia. Koululaiset pääsevät aktiivisesti sen kautta mukaan ja tekemään oikeasti musiikkia meidän kanssamme, kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

Joulukuussa kaupunginorkesterilla on toinen yleisötyöviikko (vk 51), jolloin orkesterilaisia voi tavata ja kuulla maakunnan eri kirjastoissa, mikäli koronatilanne sen sallii.

- Yleisötyöviikkomme kantaa nimeä At Your Service eli palveluksessanne. Haluamme olla kaikkien orkesteri sekä tarjota iloa ja kulttuuria, toteaa Vattulainen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.