Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin nuorisotyö siirtyi verkkoon poikkeusolojen ajaksi

Kaupungin nuorisotyö siirtyi verkkoon poikkeusolojen ajaksi

Joensuun kaupunki jatkaa työtä nuorten parissa poikkeusoloista huolimatta, kuten aluehallintovirasto on suositellut. Nuorisopalvelut on avannut päivystyspuhelimen 050 471 4421 ja uusia kanavia nuorten kohtaamiseksi verkon kautta.

Myös etsivää nuorisotyötä jatketaan, joskin kasvokkain tehtävä työ pyritään minimoimaan ja tarjoamaan apua muilla vaihtoehtoisilla välineillä.

Joensuun nuorisotyö on suunniteltu toteutettavaksi niin, että koululaisille ja opiskelijoille annetaan mahdollisuus opiskeluun ja koulunkäyntiin, ja nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa arkisin kello 12–18. Myös valmius volyymin lisäämiseen on olemassa.

– Nuorisotyöntekijät jalkautuvat lisäksi kaupungin keskustaan ja lähiöihin sekä muihin nuorten keskuudessa vakiintuneisiin kokoontumispaikkoihin. Jalkautuminen on ohjauksellista ja opastavaa annettujen suositusten noudattamiseksi. Jalkautuvat nuorisotyöntekijät erottaa takeista, joissa on Nuortenjoensuu-tunnus, kertoo nuorisotyön päällikkö Jouni Erola.

Lisäksi tiivistä yhteistyötä tehdään kaupungin muiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien toimijoiden kesken sekä kaupungissa nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa. Myös naapurikuntien nuorisotoimien kanssa mietitään yhteistyön mahdollisuuksia.

Nuorisopalvelut toivovat nuorten ja myös nuorten vanhempien ottavan yhteyttä nuoria askarruttavissa asioissa soittamalla tai somen ja WhatsAppin kautta.

Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät sivulta www.nuortenjoensuu.fi/korona

Nuorisopalveluiden käytössä olevat kanavat:

Päivystysnumero: 050 471 4421 (ma–pe kello 12–18)
Facebook: Nuortenjoensuu.fi
Instagram: Nuortenjoensuu    
Snapchat: Nuortenjoensuu
Discord: https://discord.gg/KeQPnCb
Twitter: @nuortenjoensuu

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.