Sisältöjulkaisija

angle-left Kasvu-ympäristöteos valmistui Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymään

Kasvu-ympäristöteos valmistui Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymään

Joensuun kaupungin ja Itä-Suomen yliopiston yhdessä tilaama ympäristöteos ”Kasvu” on nyt valmistunut Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymään. Puinen teos koostuu osista ja muodostaa tietyistä suunnista katsottaessa muun muassa Itä-Suomen yliopiston logon. Teoksen luovasta suunnittelusta vastasi kokonaisuudessaan muotoilija Sakari Hartikainen. Alustava idea hajautetusta logosta on Itä-Suomen yliopiston graafisen suunnittelijan Bettiina Lievosen käsialaa. Teoksen valmisti paikallinen Puuartisti Oy.

Kasvu-teos ilmentää yliopiston merkitystä Joensuulle ja toimii samalla yliopiston maamerkkinä. Teoksen valaistus tulee valmistumaan syksyn aikana. Yleensä se on neutraali valkoinen, mutta teos voidaan valaista myös Itä-Suomen yliopiston tunnusväreillä yliopiston teema- ja juhlapäivinä.

– On hienoa, että yliopisto sai mahdollisuuden osallistua kiertoliittymän suunnitteluun keskeiselle paikalle suhteessa yliopistokampukseen. Taustalla on usean toimijan sujuva yhteistyö. Suunnittelija tavoitti upealla tavalla teoksen lähtökohdan ja Puuartisti toteutti sen hienosti. Alueesta muodostui hieno ja tasapainoinen kokonaisuus eri osapuolten, kuten kaupungin puistosuunnittelijan kanssa. Kasvu kuvaa ja symbolisoi yliopistoa useasta eri näkökulmasta, kertoo toimitilajohtaja Tarja Harjula Itä-Suomen yliopistosta.

Kasvu-teos on 4,8 metriä korkea, ja se valmistetaan accoyasta eli etikkakäsitellystä radiatamännystä, joka on myrkytöntä sekä hyvin säänkestävää ja huoltovapaata puuta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.