Sisältöjulkaisija

angle-left Kansojen musiikkia -konsertti siirtyy keväälle 2021

Kansojen musiikkia -konsertti siirtyy keväälle 2021

Joensuun kaupunginorkesterin Kansojen musiikkia -sinfoniakonsertti torstaina 1.10.2020 siirtyy keväälle 2021.

- Ohjelmistomuutoksen syy ei varmasti yllätä ketään eli se on vallitseva koronatilanne ja sen tuomat ohjeistukset, kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

Kansojen musiikkia -konsertti on osa Taidetestaajat-suurhanketta, joka on vienyt lukuvuosina 2017–2020 taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta opettajineen. Mukana ovat olleet käytännössä kaikki Suomen yläkoulut.

- Meillä olisi ollut syyslokakuun  vaihteessa neljä Taidetestaajien päiväkonserttia iltakonsertin lisäksi ja niihin olisi tullut yli 1700 koululaista. Konserttien siirto oli Taidetestaajaorganisaation toive vallitsevassa koronatilanteessa, sillä emme pysty takaamaan luokkien turvallisuutta salissa tai yleisötiloissa. Taidetestaajat-organisaatio pitää tärkeänä, että koululaiset pääsevät fyysisesti konserttiin. Niinpä konserttia ei peruta, vaan se siirretään ensi keväälle viikolle 15, Vattulainen jatkaa.

Joensuun kaupunginorkesteri ilmoittaa pian mikä ohjelmisto tulee korvaamaan torstain 1.10.2020 sinfoniakonsertin.

Mikäli asiakas on ostanut liput 1.10. kelo 19 Kansojen musiikkia -konserttiin, lipun voi palauttaa Carelicumin asiakaspalveluun joulukuun loppuun mennessä. Ticketmaster ottaa yhteyttä verkkokaupan kautta lipun hankkineisiin asiakkaisiin.