Sisältöjulkaisija

angle-left Kansallista veteraanipäivää vietetään torstaina 27. huhtikuuta

Kansallista veteraanipäivää vietetään torstaina 27. huhtikuuta

Torstaina 27. huhtikuuta vietetään kansallista veteraanipäivää. Joensuussa päivää vietetään kaikille avoimilla tilaisuuksilla sekä kantakaupungissa että pitäjillä.

Veteraanipäivän vietto alkaa perinteiden mukaisesti kello 9.00 lipunnostolla ja kenttähartaudella Vapaudenpuistossa osoitteessa Rantakau 20. Hartaushetken pitää pastori Sanna Kauppinen.

Päivän pääjuhla on Pielisensuun kirkossa kello 12, kahvitarjoilu alkaen kello 11. Osoite on Huvilakatu 8 b. Juhlassa on perinnetoimikunnan ja seurakunnan tervehdysten jälkeen everstiluutnantti Jukka Honkasen pitämä juhlapuhe ja musiikista vastaa Rakuunasoittokunta. Juhlassa tumma puku ja kunniamerkit.

Enossa lasketaan seppele sankarihaudoilla kello 10, josta siirrytään juhlaan seurakuntatalolle. Juhlassa kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginhallituksen jäsen Matti Väistö. Mukana on Louhiojan koulun oppilaita.

Tuupovaarassa päivän vietto alkaa kello 12.30 seppeleiden laskulla sankarihautausmaan ristille, jonka jälkeen on ortodoksinen litania sankarivainajien muistoksi sankarihaudoilla. Juhlaa vietetään Palvelukeskus Hopearinteellä kello 13. Joensuun kaupungin tervehdyssanat esittää kaupunginhallituksen jäsen Matti Väistö. Kari Kurosen musiikkituokion jälkeen päätössanat lausuu pastori Veli-Matti Vepsäläinen.

Pyhäselässä ei ole veteraanipäivän juhlaa, vaan seppeleet lasketaan kirkon edessä olevalla sankarihautamuistomerkillä edeltävänä sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 10 alkavan messun jälkeen.

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Huhtikuun 27. päivä on Lapin sodan päättymispäivä.

Joensuussa veteraanipäivän ohjelman järjestävät yhteistyössä Joensuun kaupunki, Sotien 1939–1945 Joensuun perinnetoimikunta ja seurakunnat.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.