Sisältöjulkaisija

angle-left Kanavapuiston leikkipaikka Sirkkalansillan vieressä korjataan

Kanavapuiston leikkipaikka Sirkkalansillan vieressä korjataan

Joensuun kaupunki peruskorjaa Kanavapuiston leikkipaikan touko–kesäkuun aikana. Leikkipaikka on Niskakadun ja Yläsatamankadun välisellä puistoalueella jokirannassa, konservatorion lähellä.

Peruskorjauksessa uusitaan vanhat leikkipaikka- ja puistokalusteet lukuun ottamatta puusta tehtyä suosittua ”Stadin pollea”.

Leikkipaikalle tulee uusia jousi- ja tasapainoiluvälineitä, hiekkalaatikko sekä keinut isoille ja pienille keinujille.

Leikkipaikan keskeisin laite on yhdistetty kiipeily- ja liukumäkiteline. Sen suunnittelussa on otettu mallia lähellä olevan konservatorion B-rakennuksen, entisen ”Joensuun tyttölyseon” ulkoverhoilusta ja kattorakenteesta. Lisäksi uusi leikkipaikka aidataan ja puistopenkit uusitaan.

Työ aiheuttaa haittaa jalankululle ja pyöräilylle sekä Rantakadun liikenteelle pohjamaiden ja kiviainesten ajon yhteydessä. Rakennusaikana leikkipaikalle on asiattomilta pääsy kielletty. Työmaa on aidattu ja liikennettä ohjataan liikennemerkeillä ja opasteilla.

Leikkipaikka peruskorjataan Joensuun kaupungin kaupunkirakenteen omana työnä. Peruskorjaus alkoi 18. toukokuuta ja kestää arviolta kesäkuun loppuun saakka.