Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa yhteistyömalli ukrainalaisten vastaanottoon

Joensuussa yhteistyömalli ukrainalaisten vastaanottoon

Joensuun kaupunki, Siun sote ja SPR Savo-Karjala ovat luoneet yhteistyömallin ukrainalaisten auttamiseksi ja vastaanottamiseksi.

Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkosen mukaan yhteistyöllä kyetään vastaamaan saapuvien ukrainalaisten kasvavaan määrään.

– Kaupunki osoittaa asunnon Joensuun Elliltä tai Joensuun Kodeilta niille ukrainalaisille, joilla majoitus ei ole muutoin kunnossa ja olemme varautuneet majoittamiseen myös Itä-Suomen liikuntaopiston kanssa. Samoin valmistavan opetuksen ja varhaiskasvatuksen kapasiteettia on varauduttu nostamaan tulijoiden tarpeisiin ja töitä etsiviä neuvoo kaupungin työllisyyspalvelu Luotsi, Laakkonen kertoo.

– Saapuvista ukrainalaisryhmistä toivomme tiedon etukäteen. Näin voidaan parhaalla mahdollisella tavalla ennakoida annettavan avun määrää ja laatua, korostaa Laakkonen.

Joensuun kaupungin verkkosivuille päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa usealla kielellä Ukrainan tilanteeseen liittyen. Sivut ovat osoitteessa www.joensuu.fi/ukraina.

Vastaanottokeskuksen perustamista valmistellaan

SPR Savo-Karjalan piiri valmistelee kiireellisellä aikataululla asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen perustamista Joensuun seudulle. Keskuksen palvelupiste tulee tukemaan alueella majoittuvia tulijoita, jotka ovat joko hakeneet turvapaikkaa tai kirjautuneet tilapäistä suojelua tarvitseviksi.

– Punaisen Ristin vapaaehtoiset tukevat sillä välin kuntia ja viranomaisia saapuvien ukrainalaisten vastaanottamisessa, ensihuollossa ja majoittamisessa. Kiireellinen avustaminen käynnistyy sosiaalitoimen ja kuntien pyynnöstä, kunnes vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa, kertoo SPR Savo-Karjalan piirin valmiuspäällikkö Mika Korppinen.

Akuuteissa kriisitilanteissa, kuten hätämajoituksen tarpeessa, voi kääntyä sosiaalitoimistojen puoleen. Sosiaalitoimistosta saa neuvoa ja ohjausta sosiaalipalveluista ja sosiaaliturvaetuuksista. Yhteystiedot ja palveluajat: www.siunsote.fi/fi/tyoikaisten-sosiaalipalvelut. Palvelun kielet ovat suomi ja englanti.

Iltaisin ja viikonloppuisin auttaa sosiaalipäivystys: puh. 013 330 9002.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.