Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa rekrytointiin uusia avauksia – löytöpalkkion rinnalle anonyymi rekrytointi ja oman työnkuvan määrittely

Joensuussa rekrytointiin uusia avauksia – löytöpalkkion rinnalle anonyymi rekrytointi ja oman työnkuvan määrittely

Joensuun kaupunki kokeilee uusia tapoja työntekijöiden rekrytoinnissa tulevina kuukausina. Yhtenä pilottina on luova rekrytointi, jossa työnhakija pääsee yhdessä kaupungin kanssa määrittelemään omaa tehtävänkuvaansa. Uusiin työpaikkahakuihin pääsevät entistä laajemmin vaikuttamaan myös kaupungin nykyiset työntekijät ja lisäksi kokeillaan anonyymiä rekrytointia.

– Kilpailu työntekijöistä kovenee koko ajan, jolloin kuntatyönantajankin tulee laittaa uutta vaihdetta silmään. Eläkepoistuma on meillä 60–100 työntekijää vuosittain. On tärkeä onnistua pitämään nykyiset työntekijät sitoutuneina ja samalla onnistua rekrytoinneissa koko ajan lisääntyvässä kilvoittelussa työpaikkojen kesken, taustoittaa henkilöstö- ja yhteysjohtaja Sari Lempiäinen.

Yhtenä esimerkkinä Joensuun uudenlaisesta tavasta rekrytoida on hakijan mahdollisuus räätälöidä tulevaa tehtävänkuvansa jo hakuvaiheessa: kaupunkiympäristön toimialalla on avoinna työpaikka, jossa hakijoiden toivotaan kertovan, mitä paikkatiedon ja kaupunkimittauksen tehtävistä hän hallitsee ja mitä hän haluaa kaupungille tulla tekemään. Tehtävänkuvia ei ole ennalta lukittu. Tehtävä muodostetaan hakijan toiveiden, vahvuuksien ja osaamisen summana.

Toinen uusi kokeilu kaupungin rekrytoinneissa on anonyymi rekrytointi, jossa hakijan nimi, yhteystiedot ja muut henkilöön viittaavat tiedot ovat piilossa haastatteluun saakka. Tätä pilotoitiin alkuvuodesta työllisyyspalveluiden valmentajan tehtävässä ja kokemukset olivat erinomaiset. Parhaillaan anonyymisti haetaan päiväkodinjohtajaa.

Myös aiemmin kokeillut löytöpalkkiorekrytoinnit elvytetään uudelleen käyttöön. Viitisen vuotta sitten kaupungille onnistuttiin löytöpalkkioiden avulla rekrytoimaan 14 lääkäriä.

– Ideana on, että kaupungin työntekijät voivat vinkata tuttavilleen ja kollegoilleen avoinna olevista työpaikoista. Mikäli vinkattu henkilö hakee paikkaa ja tulee valituksi, sekä löytäjä että löydetty palkitaan esimerkiksi rokki- tai liikuntalipuin, Lempiäinen kertoo.

Kynnys muuttaa työn perässä Joensuuhun madaltuu, jos puolisollekin löytyy töitä. Apua saa muun muassa Luotsin muuttaja-agentilta, joka auttaa myös muuttajan ja perheen arkisten asioiden järjestämisessä, jos Joensuun alue ja palvelut eivät ole riittävähän tutut.

– Puolisoidenkin työpaikkojen etsimisessä saavat apua kaikki työnantajat ja työntekijät kaupungin työllisyyspalveluiden Luotsin kautta. Luotsissa on muuttaja-agentti Maikki, mikäli muuttoon ja koko perheen arkeen liittyvissä asioissa kaipaa paikallistuntemusta, kertoo Joensuun kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.