Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa koulutyö alkaa lähiopetuksessa – rakennustyömaat vaikuttavat joihinkin koulureitteihin

Joensuussa koulutyö alkaa lähiopetuksessa – rakennustyömaat vaikuttavat joihinkin koulureitteihin

Joensuun kaupungin kouluissa syyslukukauden koulutyöt aloitetaan torstaina 13. elokuuta. Kaiken kaikkiaan koulujen alkamisen yhteydessä kaupungin alueella liikkuu yli 6 700 peruskoululaista ja noin 1 750 lukiolaista. Peruskoulutaipaleensa aloittaa yhteensä 704 ekaluokkalaista.

Syyslukukaudella opetus aloitetaan normaalisti lähiopetuksena viranomaisten ohjeet huomioiden.

– Seuraamme koronatilannetta ja olemme varautuneet mahdollisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Tässä vaiheessa korostuvat ennaltaehkäisevät toimet. Sairaana tai oireilevana ei saa tulla kouluun. Lisäksi voimassa olevat karanteeniohjeet eri maista Suomeen palattaessa tulee huomioida, sanoo Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

– Koulut ovat tiedottaneet Wilman kautta koteja koulutyön aloittamisen järjestelyistä ja ohjeista. Mahdollisista järjestelyiden muutoksista tiedotetaan ensi tilassa. Toivomme, että perheet ja koululaiset seuraavat Wilmaa aktiivisesti, jatkaa Kauppinen.

Koulutyönsä aloittavia pyydetään seuraamaan myös kaupungin eri työmaihin liittyviä muutoksia. Tällä hetkellä suurimmat työmaat ovat Siltakadulla Länsikadun päässä sekä Siltakadulla Koulukadun risteyksessä. Myös Penttilässä ja Peltolassa on rakennustöistä johtuvia poikkeavia liikennejärjestelyitä. Suurimmista työmaista on koottu tietoa sivulle joensuu.fi/rakentaminen2020.

– Ensi viikolla kannattaa lisäksi huomioida, että Ylisoutajansilta suljetaan Ylisoutajanaukion ja Rantaraitin päällystystöiden ajaksi. Tuolloin korvaava reitti kulkee Suvantosillan kautta. Ylisoutajansillan sulkupäivä ilmoitetaan heti, kun se varmistuu, kertoo rakennuttaja Janne Kettunen Joensuun kaupunkirakennepalveluista.

– Pyydämme kaikkia kaupunkilaisia huomioimaan muutenkin pienet liikkujat kaupungin alueella, jotta voidaan turvata jokaiselle turvallinen koulutie, Kettunen jatkaa.