Sisältöjulkaisija

angle-left Raviradalla snowcrossin MM-osakilpailu 13.–14. huhtikuuta

Raviradalla snowcrossin MM-osakilpailu 13.–14. huhtikuuta

Joensuun raviradalla järjestetään snowcross-moottorikelkkailun maailmanmestaruusosakilpailu 13.–14. huhtikuuta. Joensuun kisa sarjan kauden toinen osakilpailu maailmassa.

– Joensuun ravirata on ihanteellinen paikka suurtapahtumalle ja siellä snowcross-tapahtuman järjestäminen on helppoa. Raviradalta löytyy riittävästä tilaa moottorikelkkailulle, hyvät pysäköintialueet, televisiotason valaisu ja erinomaiset sisätilat sekä ravintolapalvelut. Kaikki, mitä suurtapahtuman järjestämiseksi tarvitaan, on lähellä Mehtimäen alueella, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Suomalainen snowcross nousi viime vuonna maailmankartalle, kun rovaniemeläinen Aki Pihlaja ajoi maailmanmestaruuteen. Snowcross on nimensä mukaan motocrossia moottorikelkalla ja todella näyttävä ja vauhdikas laji korkeine ilmalentoineen. Joensuussa nähdään myös ensimmäistä kertaa naisten sarjan MM-mittelöt, ja mukana on joensuulainen Saga Forsell. Kaiken kaikkiaan odotettavissa on 80 kelkkailijaa ja 3 000 kävijää.

700 metrin mittainen snowcross-rata vaatii yli 15 000 kuutiota lunta. Joensuun kaupunki toimii tapahtuman kumppanina ja on vastannut lumen toimittamisesta rataa varten Riverian kaivos-, maarakennus- ja infrarakentamisalan kanssa.

– Lumitarve tämän tyyppisessä tapahtumassa on valtava, mutta kunnon olosuhteiden varmistaminen oli yllättävän helppoa. Ammattilaisina kaupungin kunnossapito ja Riverian maanrakennuksen ala suunnittelivat tarvittavat lumien siirrot. Lunta ei tarvinnut siirtää varastoista, vaan normaalit runsaslumisen talven aurauslumet ohjattiin raviradan keskinurmelle ja Riveria auttoi raviradalla siirtotöissä, jatkaa Pyykkönen.

Suomen Moottoriliiton pääsihteeri Ville Salonen on iloinen, että Suomi saa toimia kansainvälisen snowcross-kilpailun isäntämaana.

– Hienoa saada jälleen snowcrossin MM-osakilpailu Suomeen. Nyt ensimmäistä kertaa naiset kilpailevat MM-tittelistä. Hallitseva snowcross-maailmanmestari Aki Pihlaja on lisännyt lajin suosiota Suomessa ja aivan mahtavaa nähdä kuinka suomalaiset kuljettajamme, niin naiset kuin miehet, ottavat mittaa maailman parhaimmiston kanssa! Vauhdikas laji ja maailman parhaat kuljettajat takaavat upeaa kilpailemista molemmille kisapäiville, lupaa Salonen.

– Joensuun kaupunki ja ravirata mahdollistavat täydelliset puitteet snowcross-kilpailulle, niin katsojien kuin tiimien näkökulmasta. Moottoriliiton tavoitteissa on, että näemme tulevaisuudessa lisää kansainvälisiä kilpailuja Suomessa ja miksi emme näkisi, kun kilpailujärjestelyt sujuvat näin hienosti Joensuun kaupungin, Jarisport Oy:n ja paikallisten toimijoiden kanssa. Tässä kohtaa on hyvä kiittää Joensuuta siitä, että kaikki ovat lähteneet innolla järjestämään MM-kisaa, summaa Ville Salonen.

Tapahtuman lipunmyynti ja verkkosivut: https://mmsnowcrossjoensuu.fi.

Moottorikelkka ilmalenossa