Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Musiikkitalvi aloitti juhlavuoden virtuaalisesti

Joensuun Musiikkitalvi aloitti juhlavuoden virtuaalisesti

 


Ensimmäinen osa Joensuun Musiikkitalven 2021 kolmesta osasta toteutettiin 25.-28.2.2021. Konsertit pidettiin pääsääntöisesti verkon välityksellä. Avajais- ja Virta Ensemblen konserttiin voitiin ottaa 20 henkilöä yleisöön, mutta nämäkin konsertit oli mahdollista seurata striimattuna. 

Pandemia haastoi festivaalin toteuttamista monta kertaa, mutta järjestäjät ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Festivaalin 40-vuotista taivalta juhlittiin tähän asti yhteensä yhdellätoista konsertilla. Striimien seuraajia oli joissakin konserteissa enemmän, kuin esiintymistiloihin olisi sopinut. 

Joensuun Musiikkitalvessa päästiin kokemaan kaksi kantaesitystä, Big Music for Small Cities -hankkeen tilaamana. Suomalaisen säveltäjän, Cecilia Damströmin, Nixus Op. 75 oli katsottavissa kolmen päivän ajan. Teos on hyvin ajankohtainen ja kantaaottava. Nixus tarkoittaa painetta tai puristusta, ja säveltäjän mukaan teos kuvaa mielenterveysongelmista kärsivän ihmisen mielenmaisemia. 

Toinen kantaesitys kuultiin 28.2. Karjalan valtionfilharmonian sinfoniaorkesterin esittämänä ja Alexey Nyagan johtamana. Kolmen venäläissäveltäjän (Ilya Kuznetsov, Pavel Karmanov, Alexey Kurbatov) yhteisteos Karelia Suite on katsottavissa 7.3. asti. Linkki konserttiin löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/musiikkitalvi. 

Festivaalin ensimmäisen osan konserttitarjonta oli monipuolinen. Carelia-salista striimattiin Joensuun kaupunginorkesterin avajaiskonsertin lisäksi Big Music for Small Cities -hankkeen tukemat konsertit Joensuu Big Band & Aili Ikonen sekä Frigg. Virta Ensemblen konsertti ”Lainahöyhenissä” oli perinteisesti taidemuseo Onnin salissa. Joensuun konservatorio striimasi konsertteja Kulttuuritehdas Siihtalasta, Rytmiklubilta ja Joensuun konservatorion salista. Joensuun Evankelisluterilaisesta kirkosta puolestaan striimattiin Tuomas Pyrhösen urkukonsertti ”Säveltäjän, esittäjän ja yleisön välinen yhteys”.

Joensuun Musiikkitalven juhlavuosi jatkuu vielä kahdella tapahtumalla. Kesäkuussa järjestetään koko perheen toritapahtuma. Elokuussa puolestaan kuullaan helmikuulta siirtynyt David Chevalier -trion konsertti.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.