Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Musiikkitalven avajaiskonsertissa hehkuu romantiikan ajan lämpö

Joensuun Musiikkitalven avajaiskonsertissa hehkuu romantiikan ajan lämpö

 

Eero Lehtimäen johtama kaupunginorkesteri avaa 40 -vuotisjuhlaansa viettävän Joensuun Musiikkitalven konserttisarjan. Solistina kuulemme nuorta viulistilahjakkuutta Tami Pohjolaa. Konsertti Yhteys sisimpään tarjoaa romanttisen aikakauden musiikkia Mayerin ensimmäinen sinfonian ja Mendelssohnin e-molli viulukonserton merkeissä.

Joensuun kaupunginorkesteri ja taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki avaavat konsertin Emilie Mayerin sinfonialla numero 1 c-molli. Tämä romantiikan ajan sinfonia sai kantaesityksen Stettinissä vuonna 1847, mutta sen jälkeen teosta ei enää kuultu Mayerin elinaikana. Mayer oli naissäveltäjä, joka sävelsi ja julkaisi aikanaan laajalti, mutta aikakaudelleen tyypillisesti hän kärsi sukupuoleensa kohdistuvista ennakkoluuloista ja kuoleman jälkeistä pikaisesta unohtamisesta.

Taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki on luonut innovatiivisuudellaan sekä rohkealla kokeilevalla otteellaan musiikillista yhteisöä kaupunginorkesterin ääreen. Lehtimäki on tuonut mielenkiintoisia ohjelmakokonaisuuksia, sekä luonut orkesterin toimintaa ajatellen kokonaisvaltaista ajattelua niin yleisön tavoittamiseksi, kuin taiteellisen työn kehittämiseksi. 

Syksyllä 2019 alkanut yhteistyö Lehtimäen ja Joensuun kaupunginorkesterin kanssa lujittuu entisestään, kun Lehtimäen jatko-optio otetaan käyttöön ja matka kaupunginorkesterin kanssa jatkuu aina heinäkuun loppuun vuonna 2022.

Viulisti Tami Pohjola päättää konsertin soittamalla Mendelssohnin viulukonserton e-molli, joka kuuluu viulukirjallisuuden merkittävimpiin konserttoihin. Viulukonserton herkän melankolista tunnelmaa siivittää sisältäpäin kumpuava intensiteetti, joka roihahtaa ajoittain tulisesti. 

Viulistilahjakkuus Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Pohjolaa on lisäksi kuultu useiden suomalaisten orkestereiden solistina. Pohjolan vuosi 2021 alkaa tällä helmikuisella konsertilla Joensuun kaupunginorkesterin kanssa osana Musiikkitalven konserttisarjaa. 

Tervetuloa avaamaan Joensuun Musiikkitalvi kanssamme ja seuraamaan Yhteys sisimpään- konsertin suoratoistoa torstaina 25.2.2021 kello 19. Konsertin paikat Carelia-salissa ovat loppuun myyty.

 

OSTA TÄSTÄ KATSELUOIKEUS


YHTEYS SISIMPÄÄN TO 25.2.2021 CARELIA-SALI KLO 19
Konsertti esitetään maksullisena suoratoistopalveluna


Johtaa Eero Lehtimäki
Solisti Tami Pohjola, viulu


Ohjelma
Emilie Mayer: Sinfonia nro 1 c-molli
F. Mendelssohn: Viulukonsertto e-molli op. 64

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.