Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Maila uudeksi ilmastokumppaniksi

Joensuun Maila uudeksi ilmastokumppaniksi

Joensuun Maila (JoMa) on allekirjoittanut ilmastositoumuksen Joensuun kaupungin kanssa ja on kaupungin ilmastokumppaniverkoston uusin jäsen. Verkostossa on mukana eri kokoluokan yrityksiä ja yhteisöjä, joita kaikkia yhdistää halu toimia ympäristön ja ilmaston puolesta.

JoMa on laatinut itselleen ilmasto-ohjelman. Ohjelman avulla JoMa suunnittelee ja toteuttaa omassa seura- ja joukkuetoiminnassaan ympäristöystävällisiä tekoja ja käytänteitä.

– Ilmasto-ohjelma on osa seuramme Vastuu -ohjelmaa ja strategiaa. Emme halua tehdä ympäristöasiasta teennäistä keppihevosta, vaan tehdä osamme tässä olennaisen tärkeässä aiheessa, kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen Joensuun Mailasta.

Ilmasto-ohjelmassa JoMa visioi esimerkiksi olevansa mahdollisimman vähäpäästöisesti liikkuva seura, joka hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja tekee viisaita hankintoja. Seura myös haluaa kannustaa seuransa jäseniä ympäristöystävällisiin valintoihin. Tätä tehdään kannustaen ja pilke silmäkulmassa.  

– Luonnollisesti toivomme, että esimerkillämme voimme olla inspiraationa myös muille seuroille ja ympäristöystävällisyydestä tulee koko seuran yhteinen juttu ja pysyvä osa toimintaamme. Emme kuitenkaan vaadi täydellisyyttä, vaan virheistä oppien pyrimme koko ajan olemaan kestävästi parempia, lisää Pennanen.

Ilmasto-ohjelman rinnalle JoMan Vastuu-ohjelma täydentyy Vastuu taloudesta ja Vastuu ihmisistä ohjelmilla. Näin koko seuran toiminnan kehittäminen saa tavoitteet.

– JoMan kanssa oli innostavaa työstää heidän kokonaisohjelmansa ensimmäistä osaa. Seurassa on kunnianhimoiset tavoitteet ja paljon kekseliäitä ideoita tavoitteiden toteuttamiseen, kommentoi hankekoordinaattori Saara Ihanamäki Joensuun kaupungilta.  

Lisää Joensuun Mailan ilmasto-ohjelmasta voi lukea seuran osoitteesta joensuunmaila.fi.

Kaikki Joensuun kaupungin ilmastokumppanit on esitelty Joensuun kaupungin Climate Joensuu -sivustolla.

Joensuun Mailan pelaaja heittää pesäpallon

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.