Sisältöjulkaisija

angle-left JoMa kohtaa kriketin huippunimet SM-viikolla Joensuu Areenassa 31.1.

JoMa kohtaa kriketin huippunimet SM-viikolla Joensuu Areenassa 31.1.

SM-viikon erikoisnäytösottelu Joensuun Maila vastaan Krikettiliiton erikoisjoukkue näyttää, kuinka maailman toiseksi suurin pallolaji taipuu pesäpallon Suomen Mestareilta.

Ulkopuolisin silmin lajeja ei yhdistä kuin maila, pallo ja siepparin hanskat, mutta taidollisesti lajeissa on paljon samaa. Pallosilmä, mailan käsittelytaidot, pelin lukukyky ja reagointinopeus joutuvat lajihuipuilla koetukselle 31.1.2020 kello 17 Joensuu Areenassa pelattavassa ottelussa.

Kriketti on ollut osa SM-viikon lajitarjontaan tapahtuman alusta lähtien. Kriketti on tavallisesti ulkona pelattava laji, mutta siitä on tarjolla useita pelimuotoja, kuten nyt pelattava sisäversio.

– SM-viikko on erinomainen konsepti urheilua seuraaville sekä mahdollisesti uutta harrastusta etsiville. Viikolla nähdään paljon mielenkiintoisten lajien huippuja taistelemassa SM-mestaruudesta. Kriketille SM-viikko on tarjonnut erinomaista näkyvyyttä, summaa Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.
 
Idea kriketin pelaamisesta Joensuun Mailan kanssa tuli krikettiväelle heidän vieraillessa Joensuussa tutustumassa SM-viikon pelipaikkoihin.

– Olemme joskus tutustuttaneet joitakin pesäpalloryhmiä krikettiin, mutta mitään tämän tason kohtaamista ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty. Oli todella hienoa, että Joensuun Maila  tarttui haasteeseemme, taustoittaa Armitage.

Krikettiliitto striimaa YouTube-kanavansa kautta perjantaina 31.1. kello 17–18 pelattavan ottelun.
 
– Pesäpallon hallitseva SM-mestarijoukkue tietää, miten palloa ja mailaa käsitellään. Krikettisyöttö toki eroaa pesäpallosyötöstä, mutta uskon että jomalaiset omaksuvat tämän nopeasti. Edessä on varmasti kunnon mittelö, joten olemme liikkeellä maajoukkue- sekä kilpaseurojen huippupelaajista koostetulla erikoisjoukkueella puolustaaksemme kunniaamme, sanoo Andrew Armitage pilke silmä kulmassa.
 
– Hienoa päästä Joensuun Mailana osallistumaan SM-viikolle sekä tutustumaan uuteen lajiin. Lajeissa on samoja vivahteita, vaikka yhtä aikaa pesäpallo ja kriketti ovatkin aivan erilaiset lajit. Mielenkiinnolla odotan, miten meidän pelaajat pärjäävät uuden lajin parissa. Näytösottelusta tulee varmasti osallistujille mieleenpainuva, sanoo Joensuun Mailan toimitusjohtaja Jonne Kemppainen.
 
Joensuun SM-viikolla pelataan sisätiloihin soveltuvaa häkkiversiota. Tässä sisäversiossa pelataan 6-henkisin joukkuein 12 syöttösarjaa/sisävuoro, siten että lyöjät ovat vuorossa pareittain. Krikettikentän keskellä, myös häkkikriketissä, on 20 metriä pitkä syöttökaista, jonka toisessa päässä on lyöntipesä. Syöttäjä syöttää pallon pompun kautta lyöntipesällä olevalle lyöjälle. Omaleimaista pelille on, että palloa saa lyödä kaikkiin suuntiin — myös suoraan taaksepäin. Pesäpallon ja baseballin tapaan ottelun voittaa eniten juoksuja tehnyt joukkue.

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin tuhat urheilijaa kilpailee 12 lajin SM-mitaleista. SM-viikko järjestetään Joensuussa 31.1-2.2., ja tapahtuman järjestelyistä vastaa Olympiakomitea yhdessä KOKO Tapahtuma Osuuskunnan, lajiliittojen, Yle Urheilun ja Joensuun kaupungin kanssa.

Joensuussa kisataan biljardin, bridgen, crosskartin, digitaalisen autourheilun, jousiammunnan, tikkaurheilun, otevoimailun, hiihtosuunnistuksen, kasa-ammunnan, koiravaljakkourheilun, kriketin ja taekwondon mestaruuksista. Lisäksi mukana on muutamia näytöslajeja ja lajikokeiluita.

Uutinen SM-viikon lajikokeilupäivästä 31.1. ja itse SM-kilpailuista

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.