Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankari -palkintojen saajiksi kaivataan ehdotuksia

Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankari -palkintojen saajiksi kaivataan ehdotuksia

Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankareiden valintaan voi osallistua ehdottamalla sopivaa ehdokasta 15.11. saakka lomakkeilla osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva. Palkinnot jaetaan Joensuu-päivänä 29.11.

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon saajan valitsee kulttuuri- ja liikuntalautakunta ja palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus.

Arjen sankarit -palkinto perustettiin Joensuun 170-vuotisjuhlavuonna. Kaupunki palkitsee arjen sankareita, jotka antavat aikaansa muille ja tekevät pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Palkintoja jaetaan viisi kappaletta. Sankareita etsitään Joensuun keskusta-alueelta, Enosta, Kiihtelysvaarasta, Pyhäselästä ja Tuupovaarasta, joista kustakin palkitaan yksi henkilö. Palkittavat valitsee erikseen nimettävä työryhmä ja palkinnon suuruus on 500 euroa sankaria kohden. 

Lisätietoja:
Sari Suvanto 
kulttuurisihteeri 
050 543 1906 
sari.suvanto@joensuu.fi  

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.