Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun koulujen erikoisluokille haku ja vanhempainillat marraskuussa

Joensuun koulujen erikoisluokille haku ja vanhempainillat marraskuussa

Joensuun kaupungin yläkouluissa toimii kuusi erikoisluokkaa. Mikäli oppilas haluaa käydä yläkoulun painottaen musiikkia, liikuntaa, englantia, draamaa tai luonnontieteitä ja matematiikkaa, hän voi hakea erikoisluokalle.

Hakea voivat kaikki Joensuun sekä muiden kuntien kuudesluokkalaiset.

Erikoisluokkia on kolmessa kaupungin koulussa. Kaikille vanhemmille avoimet infotilaisuudet järjestetään kouluilla marraskuun alussa.

Lyseon peruskouluun voi hakea liikunta- tai musiikkiluokalle tai englantipainotteiseen opetukseen. Vanhempainilta on keskiviikkona 3.11. kello 18.00 osoitteessa Koskikatu 10.

Pielisjoen koulussa voi opiskella luonnontieteitä ja matematiikka painottavalla LUMA-luokalla. Vanhempainilta on maanantaina 8.11. kello 18 koulun auditoriossa osoitteessa Sirkkalantie 12 A.

Pataluodon kouluun voi hakea liikunta- tai draamapainotteisille luokille. Vanhempainilta on keskiviikkona 10.11. kello 17.30 osoitteessa Pataluodonkatu 2, kulku A-ovesta (uimahallin puolella).

Erikoisluokat ovat yleisopetuksen ryhmiä, joten ryhmään pääsy edellyttää, että oppilas pystyy opiskelemaan yleisopetuksen opetussuunnitelman mukaan. Erikoisluokista on kerrottu tarkemmin koulujen omilla verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/ylakoulut.

Yläkoulujen erikoisluokille haetaan 1.–21. marraskuuta Wilmassa osoitteessa https://joensuu.inschool.fi. Tarvittaessa hakemuksen voi palauttaa paperisena koulutuspalveluiden hallintoon, mutta sähköiseen hakuun kannustetaan.

Päätökset erikoisluokille otettavista oppilaista tekee kyseisen koulun rehtori ja päätökset ilmoitetaan huoltajille 28. tammikuuta 2022.

Haku englantia painottavaan alakouluun marraskuussa

Yläkoulujen erikoisluokkien lisäksi Joensuussa voi käydä alakoulun englantia painottaen.

Valintakokeet Kanervalan alakouluun pidetään ensi syksynä koulunsa aloittaville maanantaina 22. marraskuuta. Kokeeseen ilmoittaudutaan viimeistään 18. päivä marraskuuta sähköpostitse osoitteeseen iris.oinasniemi@joensuu.fi. Lisätietoja saa myös puhelimitse, 050 439 0380 / Iris Oinasniemi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.