Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kotouttamisohjelma päivitetään – kaupunkilaisille järjestetään oma työpaja ja kysely

Joensuun kotouttamisohjelma päivitetään – kaupunkilaisille järjestetään oma työpaja ja kysely

Joensuuhun laaditaan parhaillaan uutta kotouttamisohjelmaa vuosille 2022–2025. Ohjelman tarkoitus on edistää ulkomailta Joensuuhun muuttaneiden uusien kuntalaisten kotoutumista ja osallisuutta. Lisäksi tavoitteena on edistää monialaista yhteistyötä sekä hyviä väestösuhteita.

Kotouttamisohjelman laadinnasta vastaa Joensuun kaupungin maahanmuuttajapalvelut. Ohjelma laaditaan yhteistyössä kaupungin eri toimialojen, luottamushenkilöiden, koulutusorganisaatioiden, järjestöjen, Siun soten ja kaupunkilaisten kanssa. 

– Kaupunkilaiset voivat vaikuttaa kotouttamisohjelman sisältöön osallistumalla työpajaan tai vastaamalla kyselyyn. Kaikki näkemykset, ideat ja konkreettiset ehdotukset ovat tervetulleita, kotouttamispäällikkö Eija Asikainen kertoo.

Kaupunkilaisten työpaja järjestetään Joensuun Tiedepuistolla 12.8.2021 kello 15–18. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 6.8.2021 kello 15 mennessä. Ilmoittaudu työpajaan tai vastaa kyselyyn

Kotouttamisohjelman laatiminen on kunnille lakisääteistä. Joensuussa kotouttamisohjelma päivitetään neljän vuoden välein. Henkilöstö- ja työllisyysjaosto sekä kaupunginhallitus käsittelevät uuden kotouttamisohjelman marraskuussa, josta se etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi joulukuussa.

Tutustu Joensuun tällä hetkellä voimassa olevaan kotouttamisohjelmaan