Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki tavoittelee matkailumarkkinoinnin tulevaisuuden turvaavaa ratkaisua

Joensuun kaupunki tavoittelee matkailumarkkinoinnin tulevaisuuden turvaavaa ratkaisua

Pohjois-Karjalan kunnat ovat omistajina matkailun yleismarkkinointiyhtiö VisitKarelia Oy:ssä, joka nykyisellä toimintamallilla on vastannut Pohjois-Karjalan brändimarkkinoinnista. Joensuun kaupunki omistaa yhtiöstä 45,4 prosenttia. VisitKarelia Oy:n vuosittainen kuntien rahoituspohja on muuttumassa, mikä vaikuttaa yhtiön toimintaan merkittävästi. Yhtiön hallitus on pyytänyt omistajakunniltaan kantaa yhtiön toiminnan ja rahoituksen jatkoon liittyen. Joensuun kaupungin tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla turvataan matkailumarkkinoinnin ja maakunnan matkailubrändin kehittäminen myös tulevaisuudessa.

– Vaikuttaa vahvasti siltä, että kaikkien omistajakuntien luottamusta VisitKarelian yhtiöön on vaikeaa palauttaa. Suurimpana omistajana pidämme yhtiön tekemää työtä ja matkailumarkkinointia sen verran tärkeänä, että toiminta pitää pystyä turvaamaan tulevaisuussakin ja myös tänä muutosaikana, toteaa Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen.

– Pohjois-Karjalan matkailun kasvu tarvitsee jatkossakin vahvaa alueellista yhteistyötä. Maakuntana tarvitsemme osaavia matkailun ammattilaisia kutomaan kansainvälisiä verkkoja, koordinoimaan alueemme markkinointiyhteistyötä ja kertomaan alueestamme matkailijoille, jatkaa Joensuun kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Seppo Eskelinen.

Joensuun kaupunki toivoo, että alueen matkailuelinkeino ja kuntaomistajat löytäisivät ratkaisut VisitKarelian tekemän matkailumarkkinoinnin ja alueen brändin edistämisen turvaamiseksi. Alueen matkailuyritykset ovat edelleen pääosin kooltaan pieniä ja maakunnallinen yhteistyö alueen markkinoimiseksi on välttämätöntä. Myös itäsuomalaista käytännön yhteistyötä tarvitaan kansainvälisen matkailukysynnän kasvattamiseksi sekä lentoyhteyksien vakiinnuttamiseksi.

– Ensimmäiseksi on huolehdittava siitä, että nykyisen Visit Karelia Oy:n toimintojen jatkuvuus kyetään turvaamaan siten, että vastuut yhteiskumppaneiden ja käynnissä olevien hankkeiden osalta saadaan hoidettua. Toiseksi on muodostettava ratkaisuvaihtoehdot tulevan toiminnan organisoimiseksi. Kolmanneksi on tehtävä päätökset etenemistavasta, johon kaikki mukaan lähtevät osapuolet ovat valmiita pitkäjänteisesti sitoutumaan, linjaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.