Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki kehittää uusia malleja varautumiseen – Kaikille työntekijöille jaetaan koronakotitestit

Joensuun kaupunki kehittää uusia malleja varautumiseen – Kaikille työntekijöille jaetaan koronakotitestit

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on viime kuukausina selvittänyt aktiivisesti kaupungin valmiutta tuottaa kriittisiä palveluita poikkeusolojen ja kriisien aikana.

Pitkittyneen koronaviruspandemian myötä kaupunki on luonut uusia toimintamalleja, joilla parannetaan kaupungin työntekijöiden terveysturvallisuutta ja arvioidaan koronan vaikutuksia koko kaupunkikonserniin.

– Joensuun kaupunki on vuoden alusta lähtien nostanut valmiuttaan ja panostanut päätöksentekoa tukevan tilannekuvan kehittämiseen. Tavoitteena on koronan leviämisen ehkäisy ja palveluihin kohdistuvien haitallisten vaikutusten minimointi. Kokoamme viikoittain tilannekuvan kaupungin palveluiden, konserniyhtiöiden ja tärkeimpien yhteistyökumppaneiden toimintakyvystä, henkilöstötilanteesta ja lähiajan kehitysarviosta, kertoo valmiusasioista vastaava viranhaltija, strategiajohtaja Sami Laakkonen.

– Koronavirus on vain yksi uhka monien mahdollisten joukossa. Työntekijöiden suojaaminen kaikin mahdollisin keinoin kriisin aikana on erittäin tärkeää. Näin pidetään työntekijät ja lähiomaiset terveenä sekä samalla turvataan kriittisten palveluiden toimivuus poikkeusaikana. Kaupungilla on erityinen velvollisuus poikkeusaikana taata julkisten palveluiden saatavuus, jatkaa kaupungin valmius- ja turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti 19. tammikuuta, että kaupunki tarjoaa kaikille työntekijöilleen koronakotitestit. Työntekijöille tarjotaan myös kaikissa työtehtävissä mahdollisuus käyttää työnantajan tarjoamana koronaviruksen kannalta turvallisempaa FFP2-kasvomaskia.

– Pähkinänkuoressa voidaan sanoa, että terveenä käydään normaalisti töissä, sairaana jäädään kotiin ja jos voinnissa on jotain huolestuttavaa, tehdään kotitesti. Kotitesti tehdään myös perhealtistumisen yhteydessä. Olemme varautuneet jatkamaan kotitestien jakelua, jos koronatilanne pitkittyy, kertoo Joensuun kaupungin henkilöstö- ja yhteysjohtaja Sari Lempiäinen.

Kaupunkilaisilta kysytään varautumisesta – Joensuussa järjestetään Suomen ensimmäinen varautumisen teemapäivä 7. helmikuuta  

Joensuussa järjestetään ensimmäinen varautumisen teemapäivä Suomessa 7. helmikuuta. Tavoitteena on lisätä kaupunkilaisten turvallisuutta ja kriisinkestävyyttä sekä organisaatioiden kykyä selviytyä yhteiskunnan häiriötilanteissa.

Päivästä on tarkoitus luoda vuotuinen kansallinen varautumispäivä. Ensimmäinen teemapäivä järjestetään yhteistyössä sisäministeriön, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön, Pohjois-Karjalan Pelastusalanliiton ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa.

– Haluamme kerätä tietoa joensuulaisten varautumisesta häiriötilanteisiin ja ennen kaikkea siitä, onko pitkittynyt koronapandemia vaikuttanut ihmisten varautumiseen. Kaupungin verkkosivuilla on avoinna kysely kaupunkilaisille heidän varautumisestaan ja siihen on jo innolla käyty vastaamassa, kertoo Leinonen.

Varautumiskyselyyn voi vastata 31. tammikuuta asti osoitteessa www.joensuu.fi/varautuminen. Voit myös vastata kyselyyn tässä.

Joensuun kaupunki kannustaa jokaista varmistamaan rokotesuojansa

Kaupunki kannustaa jokaista varmistamaan rokotesuojansa. Koronarokote suojaa koronavirustaudilta ja erityisesti sen vakavilta muodoilta.  Rokotus ehkäisee koronaviruksen tarttumista, vaikka ei estä tartuntoja kokonaan.

Siun sote antaa 1. ja 2. koronarokotteen kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Lisäksi yli 18-vuotiaat voivat varata aikoja kolmanteen rokotukseen. Rokotusväli 2. ja 3. koronarokotteen välillä vaihtelee iän ja riskiryhmän perusteella. Rokotusvälit voi tarkistaa Siun soten verkkosivuilta osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa, tapahtumissa ja julkisessa liikenteessä on toistaiseksi voimassa vahva maskisuositus. Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan pitää muihin asiakkaisiin riittävä etäisyys. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsidesiä ja muistaa hyvä yskimishygienia. Kaupungin palveluiden koronaohjeet löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/korona.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.