Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaansa TAISTO21-harjoituksessa

Joensuun kaupunki kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaansa TAISTO21-harjoituksessa

Joensuun kaupunki osallistuu torstaina 11. marraskuuta Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen. Valtakunnallinen TAISTO21 on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva harjoitus.

Harjoituksessa kukin osallistuja pääsee testaamaan ja kehittämään omia digiturvallisuuteen liittyviä toimintamallejaan ja ohjeitaan. Harjoitus auttaa kehittämään tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää häiriötilanteissa.

Neljättä kertaa toteutettava TAISTO on suunnattu erityisesti julkishallinnolle ja sen sidosryhmille. Viime syksynä TAISTOssa harjoitteli yhteensä 250 organisaatiota. Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu valtionhallinnon organisaatioita, oppilaitoksia, eri kokoisia kuntia sekä erilaisia yrityksiä. Harjoitus vahvistaa näin yhteiskunnan digiturvallisuutta kokonaisuutena.

TAISTO21-harjoituksen toteuttaa Digi- ja väestötietovirasto, joka on suunnitellut harjoituksen yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin ja Turvallisuuskomitean kanssa.

TAISTO21-harjoituksesta on lisää osoitteessa https://dvv.fi/taisto