Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki käynnistää yt-menettelyn

Joensuun kaupunki käynnistää yt-menettelyn

Joensuun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 30. syyskuuta, että Joensuun kaupunki aloittaa yt-menettelyn.

Jo ennen muodollisen yt-menettelyn käynnistämistä kaupungin kuluja tarkastellaan ja haetaan keinoja alijäämän minimoimiseksi.

– Tässä vaiheessa, kuten myös yt-menettelyssä, muiden kuin yt-lain mukaisten järeämpien keinojen etsiminen on ensisijaista. Tapaamme esimiehiä ja lähdemme etenemään hyvin osallistavasti ja vastuullisesti. Kartoitamme säästökeinoja yhteistyössä koko henkilöstön kanssa muun muassa kaikille avattavalla kyselyllä. Juuri keinojen moninaisuus on nyt avainasemassa, sanoo henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Muodollinen ensimmäinen yt-neuvottelu kutsutaan koolle lokakuun loppupuolelle.

Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelu koskee koko henkilöstöä, noin 2 900 työntekijää. Neuvotteluilla tavoitellaan ensi sijassa pysyviä ja tarvittaessa myös kertaluontoisia säästöjä. Menoja tulee alentaa vuoden 2020 osalta neljä miljoonaa euroa ja vuonna 2021 lisäksi kaksi miljoonaa.

Joensuun kaupungin tämän vuoden talousarvio on 1,0 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuoden 2019 alijäämäksi on arvioitu 9–10 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden talousarviota laaditaan parhaillaan. Talouden suunnittelu on osoittautunut erityisen haasteelliseksi siksi, että kaupungin menot kasvavat nopeammin kuin tulot. Verotulot ja valtionosuudet ovat ennusteen mukaan kasvamassa ensi vuodelle noin 4,5 prosentilla. Se ei kuitenkaan riitä tasapainottamaan kaupungin taloutta tämän vuoden heikon tilanteen ja nopeutuneen menokasvun takia.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.