Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki kannustaa asukkaita haitallisten vieraslajien torjuntaan Soolotalkoilla

Joensuun kaupunki kannustaa asukkaita haitallisten vieraslajien torjuntaan Soolotalkoilla

Vieraslajien pysäyttäminen on helppoa ja tärkeää luonnonsuojelutyötä. Omaehtoinen talkoilu sopii niille vieraslajitoiminnasta innostuneille, jotka eivät pysty osallistumaan yhteistalkoisiin tapahtumien sijainnin, aikataulun tai hankalan koronatilanteen vuoksi.

Vieraslajien torjuntaan tarvitaan aina maanomistajan lupa – siksi jo yli 30 Suomen kuntaa on osoittanut alueiltaan erillisiä Soolotalkoo-kohteita.

Myös Joensuun kaupunki on mukana 22.8.2021 saakka jatkuvassa Soolotalkoot – kesäkampanjassa, jossa torjutaan haitallisia vieraslajikasveja: jättipalsamia ja komealupiinia. Kunnan alueella on kuntalaisia varten osoitettu jättipalsamin ja komealupiinin torjuntakohteita, joissa voi vapaasti käydä kitkemässä tai niittämässä.

Soolotalkoot -kohteen tunnistaa paikalle pystytetystä Soolotalkoot -kyltistä. Katsothan tarkemmat toimintaohjeet Vieraslajit.fi -sivuston Soolotalkoot kampanjasivuilta https://vieraslajit.fi/info/i-4507.

Lisäksi Joensuun kaupungin alueella jättipalsamin ja komealupiinin torjunta on sallittua kaikkialla soolotalkoiden ajan kesällä 2021. Jos haluat torjua vieraslajeja muulla kuin valmiiksi merkityissä kohteissa, ole yhteydessä Jari Leinoseen (ymparistonsuojelu@joensuu.fi, 050 376 8584).

Taloyhtiöiden omilla pihoilla osakkaita sekä omakotiasujia kannustetaan torjumaan haitallisia vieraslajeja.

Näin liityt mukaan Soolotalkoot -kampanjaan:

  1. Tutustu kampanjaan Vieraslajit.fi -sivuston kampanjasivulla.
  2. Lataa puhelimeesi iNaturalist -sovellus ja rekisteröidy iNaturalist -käyttäjäksi. Ilmoittaudu mukaan kampanjassa käytettäviin iNaturalist- vieraslajiprojekteihin.
  3. Ilmoita osallistujatietosi ja iNaturalist -käyttäjänimesi kampanjasivujen lomakkeella (osallistut myös tuotepalkintojen arvontaan).
  4. Ilmoita vieraslajihavaintojasi ja torjuntatekojasi iNaturalistin kautta.
  5. Suomen luonnon päivänä 28.8. palkitaan ahkerin soolotalkoilija- tai talkooporukka kunniakirjoin sekä Suomen luonto -lehden vuosikerralla. Silloin julkistetaan myös kaikkien osallistujien kesken arvottavien tuotepalkintojen voittajat.

Jos havaitset vieraslajeja kunnan alueella, voit lisäksi ilmoittaa havainnostasi kaupungin ympäristönsuojeluyksikköön (ymparistonsuojelu@joensuu.fi).

Kampanjasivut: Vieraslajit.fi -> Soolotalkoot (https://vieraslajit.fi/info/i-4507)

Kampanjan Facebook -ryhmä: www.facebook.com/groups/soolotalkoot/

Some-aihetunnisteet: #soolotalkoot #vieraslajit #kareliacbc #viekaslfie

#Soolotalkoot -kampanjaa koordinoi CBC DIAS (Syke, Luke) ja VieKas LIFE (Suomen luonnonsuojeluliitto) -vieraslajihankkeet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.