Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki jakaa oppilaille yli 4000 ruokakassia viikossa

Joensuun kaupunki jakaa oppilaille yli 4000 ruokakassia viikossa

Jakelu alkaa keskiviikkona 15. huhtikuuta

Joensuun kaupunki jakaa ensi keskiviikosta alkaen yli 4000 ruokakassia kerran viikossa etäopiskelussa oleville oppilaille. Ruokakassit jaetaan kymmenellä eri koululla ennakkoon ilmoittautuneille peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä päiväkotien ja koulujen esikoululaisille.

– Ruokakassien määrä kertoo, että kouluruoalle on suuri tarve ja hienoa, että pystymme sen oppilaille järjestämään. Ruokakassissa on aina viiden päivän ruoka-annokset, vihanneksia ja näkkileipäpaketti tai leipää, kertoo hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen.

– Jokaisen ruokakassin noutajan on tärkeää tutustua ruokakassin noutamiseen liittyviin ohjeisiin. Ohjeet lähetetään huoltajille ja oppilaille tulevan viikon tiistaina Wilman kautta. Lisäksi Joensuun kaupungin verkkosivuilta löytyy jatkuvasti päivittyvät kattavat ohjeet, jatkaa Lehikoinen.

– Paikalle ruokakassia noutamaan kannattaa tulla kävellen tai pyörällä. Kaikkien on syytä varata aikaa ja pitää turvavälit muihin noutajiin kunnossa, muistuttaa Joensuun kaupungin tukipalvelupäällikkö Juha Hakkarainen.

Ensimmäisessä ruokajakelussa 15. huhtikuuta ruokakassin voivat noutaa ne, jotka ilmoittautuivat mukaan ruokakassijakeluun 6. huhtikuuta kello kahdeksaan mennessä. Myöhemmin ilmoittautuneet pääsevät mukaan ruokajakeluun tulevilla viikoilla.

Ruokakassijakelun järjestelyt ovat täydessä käynnissä. Ruokakassit ovat noudettavissa kymmenessä koulussa, joita ovat:

  • Tuupovaaran koulu, Kankaantie 5, ruokajakelu klo 14-16
  • Heinävaaran koulu, Isäntäläntie 1, ruokajakeli klo 14-16
  • Enon koulu, Alapappilantie 6, ruokajakelu klo 14-16
  • Uimaharjun koulu, Harjunraitti 9, ruokajakelu klo 14-16
  • Pyhäselän koulu, Opettajantie 2, ruokajakelu klo 14-16
  • Niittylahden koulu, Kummuntie 9, ruokajakelu klo 13-17
  • Pataluodon koulu, Pataluodonkatu 2, ruokajakelu klo 13-17
  • Karsikon koulu (Sirkkala), Sirkkalantie 12, ruokajakelu klo 13-17
  • Nepenmäen koulu, Kärpänkatu 7, ruokajakelu klo 13-17
  • Noljakan koulu, Noljakankaari 19, ruokajakelu 13-17

Suurimmilla kouluilla ruokakassin noutoaikaa on pidennetty ruuhkien välttämiseksi. Noljakan, Pataluodon, Karsikon, Nepenmäen ja Niittylahden kouluilta ruokakasseja voi noutaa klo 13–17 välisenä aikana. Tuupovaaran, Heinävaaran, Enon, Uimaharjun ja Pyhäselän kouluilla noutoaika on klo 14–16. Ruokakassin noutajan tulee noutaa ruoka siltä koululta, jonka on ilmoittanut noutokouluksi ja koulua ei voi vaihtaa kesken jakelun.

Ruokakassin noutajia suositellaan tulemaan paikan päälle kävellen tai pyörällä, sillä pysäköintitilaa autoille on rajoitetusti ja runsas autoliikenne voi aiheuttaa ruuhkia. Autoilijoille järjestetään omia drive-in noutopisteitä kouluille.

Toiveena on, että yksi henkilö käy noutamassa useamman oppilaan ruoat samalla kertaa. Tällöin estetään mahdollisten ruuhkien syntymistä koulujen ruokakassien luovutuspisteisiin. Noutajilta toivotaan kärsivällisyyttä ja aikaa on syytä varata reilusti. Kaikkien ruokakassin noutajien on myös muistettava riittävät turvavälit.

– Kaikkien ruokakassien noutajien on syytä muistaa turvallisuus ja koronaviruspandemian toimintaohjeet. Pidetään keskinäiset turvavälit kunnossa ja toimitaan maltilla, niin hyvä tulee, jatkaa Lehikoinen.

Huoltajille jaetaan ruokakassien noutamiseen liittyvät ohjeet Wilma-viestinä tiistaina 14. huhtikuuta. Kattavat ohjeet on myös koottu Joensuun kaupungin verkkosivuille.

Ruokakassit jaetaan yhteensä kuutena keskiviikkona kevään aikana. Allergiaruokavaliot jaetaan kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14–16.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.