Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki hakee strategiajohtajaa

Joensuun kaupunki hakee strategiajohtajaa

Joensuun kaupunki on avannut strategiajohtajan viran haun 2. lokakuuta. Joensuun kaupunginhallitus päätti avata strategiajohtajan viran maanantaina 29. syyskuuta pitämässään kokouksessa.

Joensuun kaupunki uudisti organisaatiotaan ja hallintosääntöä maaliskuussa 2020, jonka yhteydessä strategiajohtajan virka jätettiin täyttämättä. Tällöin tiedostettiin, että strategiajohtajan muokatulle tehtävänkuvalle ja vastuutehtäville on tarpeita tulevaisuudessa.

– Meillä on konsernihallinnossa hyvin laajoja asiakokonaisuuksia ja näiden sekä monien muiden tehtävien valmisteluun tarvitsemme lisävahvistusta. Näin myös varmistetaan riittävät varahenkilöjärjestelyt niin normaali- kuin poikkeusaikoina ja pystytään jakamaan osaamista sekä tehtäviä entistä paremmin, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Toivomme strategiajohtajalta idearikkautta ja näkemyksellisyyttä sekä vahvaa yhteistyökykyä. Verkostot täytyy olla myös kunnossa. Arvostamme konkreettisia näyttöjä aikaansaannoksista, jatkaa kaupunginjohtaja Karjalainen.

Strategiajohtajan tehtäviin kuuluu kaupungin konsernistrategian valmistelu ja toimeenpano, aluekehityspolitiikkaan ja kehittämiseen liittyvät tehtävät, kaupungin edunvalvonnan tehtävät ja muut mahdolliset kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan määräämät tehtävät. Strategiajohtaja toimii kaupunginjohtajan työnjohdon alla sekä osana kaupungin johtoryhmää.

– Heti alkuun strategiajohtajan pöydällä on uuden konsernistrategian valmistelu uudelle kaupunginvaltuustolle, joka aloittaa toimintansa tulevien vaalien jälkeen ensi keväänä. Sote-uudistus sekä kuntien uusi rooli ja koronan aiheuttama talouden häiriötila tuovat tehtävään myös omat mausteensa. Näissä tehtävissä on varmasti myös edunvalvonta- ja sidosryhmätyötä luvassa, lisää kaupunginjohtaja Karjalainen.

Strategiajohtajan viran haku on avoinna 19. lokakuuta saakka. Kelpoisuusvaatimus virkaan on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus soveltuvista vastuullisista ja laajoista asiakokonaisuuksista. Lisätietoa osoitteessa www.joensuu.fi/strategiajohtajaksi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.