Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Hyväksynnän kaipuu 7.10.

Joensuun kaupunginorkesteri esittää: Hyväksynnän kaipuu 7.10.

Orkesteria johtaa Eero Lehtimäki, solistina viulisti Elina Vähälä

Joensuun kaupunginorkesterin seuraava konsertti ”Hyväksynnän kaipuu” näkee päivänvalon Carelia salissa torstaina 7.10.2021 klo 19. Kapellimestari Eero Lehtimäki lennähtää Pariisista johtamaan orkesteria ja illan solistina toimii viulisti Elina Vähälä.

Vähälä kuuluu suomalaisten instrumentalistien kansainväliseen kärkikaartiin. Hän oli perustamassa Suomen Viuluakatemiaa vuonna 2009 ja hän on toiminut Wienin Esittävän taiteen yliopiston opettajana vuodesta 2019 alkaen. Vähälän sooloteoksena konsertissa on Dmitri Shostakovitshin (1906–1975) harvemmin kuultu toinen viulukonsertto vuodelta 1967. David Oistrahille (1908–1974) Karjalankannaksella sävelletty teos kuuluu säveltäjänsä karun kauniiseen myöhäistuotantoon.

Harvinaisuuksia kuullaan myös konsertin orkesteriteoksissa. Fanny Mendelssohnin – Felix Mendelssohnin sisaren – Alkusoitto C-duuri on säveltäjänsä ainoa itsenäinen orkesterikappale ja kertoo, millaisen orkesterisäveltäjän maailma olisi hänestä saanut, jos 1800-luku olisi ollut naissäveltäjille suotuisampaa aikaa. Mendelssohnin tuotantoon kuuluu kuitenkin lähes 500 sävellystä, mutta kaikkia ei ole julkaistu. Carl Nielsenin Pan ja Syrinx on luonnonläheinen versio antiikin tarusta, jossa pukinsorkkainen metsänjumala ahdistelee kaislikkoon pakenevaa metsänneitoa. Sergei Prokofjevin Sinfonietta viehkeä nuoruudenteos, joka on jostain syystä unohtunut myöhempien saavutusten varjoon.

Carelia-saliin voidaan ottaa täysi yleisömäärä, ilman etäisyysrajoituksia. Myös ravintolapalvelut ovat yleisölle avoinna konsertin väliajalla.

Ohjelma:

Eero Lehtimäki, kapellimestari 
Elina Vähälä, viulu 

Fanny Hensel-Mendelssohn: 
Alkusoitto C-duuri (9,5min)

Dmitri Shostakovitsh: 
Viulukonsertto nro 2 cis-molli op.129 (33min)
Moderato
Adagio
Adagio – Allegro

VÄLIAIKA 20 min

Carl Nielsen: 
Pan ja Syrinx op. 49 (9min)

Sergei Prokofjev:
Sinfonietta A-duuri op. 5 /48
Allegro giocoso
Andante
Intermezzo 
Scherzo 
Allegro giocoso (22min)
 

Paikka: Carelia-sali, Yliopistokatu 4, 80100 Joensuu

Aika: 7.10.2021 klo 19

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.