Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginjohtajaksi haettu toisen henkilön nimellä

Joensuun kaupunginjohtajaksi haettu toisen henkilön nimellä

Haku Joensuun kaupunginjohtajaksi päättyi 29. maaliskuuta. Hakemuksia tuli yhteensä 22 kappaletta. Joensuun kaupungille tuli 30.3. yhteydenotto, jonka mukaan yksi julkaistuista hakijoista ei ole tehnyt hakemustaan itse.

Yle Joensuun tekemän uutisen mukaan toisen henkilön nimellä tehtyjä hakemuksia voi olla muitakin, ja kyse on nettikiusaamisesta. Joensuun kaupunki pyytää olemaan yhteydessä kaupungin kirjaamoon, mikäli nimeä on käytetty hakemuksessa väärin.

- Olemme todella pahoillamme kiusaamisen kohteeksi joutuneiden henkilöiden puolesta. Joensuun kaupunki tuomitsee kaikenlaisen kiusaamisen, myös nettikiusaamisen. On hyvin ikävää, että meidän hakuprosessiamme on käytetty työkaluna kiusaamiseen. Selvitämme, kuinka jatkossa estämme tällaisen toiminnan, toteaa Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen.

Joensuun kaupunki käyttää hakemuksien vastaanottamiseen Laura-järjestelmää, jota käyttävät myös monet kunnat, hyvinvointialueet ja yritykset. Laura-järjestelmässä ei vaadita vahvaa tunnistautumista, jotta kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus jättää hakemus. Tunnistautuminen rajaa pois hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen ja saattaa hakijat näin epätasa-arvoiseen asemaan. Näin toimitaan myös Joensuun kaupungin hakemuksissa.  

- Hakemusten käyttäminen nettikiusaamiseen on meille täysin uusi ilmiö, tällaista ei ole tullut koskaan ennen vastaan. Meidän täytyy pohtia, vaaditaanko hakemuksiin jatkossa vahva tunnistautuminen. Hakemisen kynnys on haluttu pitää mahdollisimman matalana, sillä haluamme, että myös ihmiset, joilla ei ole esimerkiksi pankkitunnuksia, voivat hakea avoimia työpaikkoja, kertoo Joensuun kaupungin vs. henkilöstö- ja yhteysjohtaja Satu Huikuri.

- Kannattaa huomioida, että toisen henkilön nimellä esiintymisestä saattaa tulla seurauksia. Hakemuksen täyttäminen toisen henkilön nimissä voi täyttää rikoksen tunnusmerkit. Kyseessä voisi olla tapauksesta riippuen esimerkiksi identiteettivarkaus tai asiakirjan väärennös. Toivomme, ettei tällainen ilmiö yleisty, toteaa Joensuun kaupunginlakimies Mikko Kärkkäinen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.