Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yt-neuvottelut käynnistyivät

Joensuun kaupungin yt-neuvottelut käynnistyivät

Joensuun kaupungin yt-menettelyn ensimmäinen neuvottelu käytiin torstaina 31.10.

Tässä vaiheessa käytiin läpi yhteistoimintalain edellytysten mukaisia asiakohtia, lähinnä neuvottelun perusteet ja tavoitteet.

Jo ennen neuvotteluja kartoitettiin vaihtoehtoja menojen karsimiseen ja samalla järkevämpiin toimintatapoihin. Kaupungin työtekijöiltä pyydettiin ehdotuksia säästöiksi koko henkilöstölle avoimella kyselyllä aiemmin lokakuussa. Vastauksia tuli yli 330 ja niissä olleita ehdotuksia esiteltiin tiiviisti myös ensimmäisessä kokouksessa.

– Henkilöstöltä saadut toimenpide-ehdotukset ovat parhaillaan esimiesten selvitettävänä. Kustakin ehdotuksesta arvioidaan, onko se toteuttavissa vai ei, millä tavoin ja mikä on oletettu kustannusvaikutus. Ehdotukset jaetaan mahdollisimman kattavasti esimiesten vastauksien kanssa tiedoksi koko henkilöstölle, kertoo kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Joensuun kaupungin seuraava yhteistoimintaneuvottelu on 6.11.2019. Neuvotteluja on vähintään kuuden viikon ajan, kerran viikossa ainakin 13.12. saakka. Kunkin neuvottelun jälkeen henkilöstölle tiedotetaan neuvotteluiden etenemisestä.

Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelu koskee koko henkilöstöä, noin 2 900 työntekijää. Neuvotteluilla tavoitellaan ensi sijassa pysyviä ja tarvittaessa myös kertaluontoisia säästöjä. Menoja tulee alentaa vuoden 2020 osalta neljä miljoonaa euroa ja vuonna 2021 lisäksi kaksi miljoonaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.