Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yt-neuvottelussa saatiin neuvottelutulos

Joensuun kaupungin yt-neuvottelussa saatiin neuvottelutulos

Joensuun kaupungin lokakuun lopussa käynnistyneiden yt-neuvotteluiden tuloksesta on tehty päätös.

Kaupunginhallitus on tänään maanantaina 16.12.2019 kokouksessaan hyväksynyt yhteistoimintaneuvottelusta tehdyn neuvottelutuloksen. Päätös oli yksimielinen.

Neuvotteluissa selvitettiin paljon erilaisia vaihtoehtoja ja näkökulmia. Työnantajan kaavailut elivät neuvottelujen kuluessa, osin työnantajan edustajien ja esimiesten omien harkintojen, osin pääluottamusmiesten kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.

– Onnistumisena voidaan pitää ehdottomasti sitä, että menohallintaan löytyi runsaasti erilaisia keinoja esimerkiksi koko henkilöstölle avoinna olleen henkilöstökyselyn avulla. Sen ansiosta emme esittäneet lomautuksia emmekä niitä toteuta, kertoo neuvotteluja vetävä henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Irtisanomisia on tulossa enintään 26. Niistäkin noin kolmannes voitaneen välttää muuta työtä tarjoamalla.

Neuvottelutuloksen sisältöön ja taustalla oleviin asioihin, samoin kuin menohallinnan kokonaisuuteen yksityiskohtaisemmin, perehdytään tarkemmin tammikuun alusta alkaen. Silloin käydään esimiesryhmien kanssa läpi kunkin sektorin käytäntöön vietäviä asioita ja niiden mahdollisimman järkevää toteutustapaa.

– Yleisesti neuvottelujen kulusta voisin todeta aika klassisesti, että neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä. Toki asiat ovat osin varsin haastavia eikä niistä olla kaikkien ratkaisujen osalta luonnollisestikaan yksimielisiä, kertoo henkilöstöjohtaja Lempiäinen.

– Toki irtisanominen on työnteon kannalta se lopullisin ratkaisu, joten tämän luvun olisi suonut puuttuvan joukosta täysin. Mutta kuuden miljoonan euron yhteistoimintaneuvottelun tavoite olisi pahimmillaan tarkoittanut 160 palvelussuhteen päättymistä, Lempiäinen sanoo.

– Kaikkiaan olen kovin kiitollinen siitä aktiivisuudesta ja vuorovaikutuksesta, joka meillä on ollut neuvottelujen kuluessa. Se sama asenne ja yhteisöllisyys, jolla meillä tehdään töitä normaalioloissakin, on näyttäytynyt myös tässä yhteydessä, kiittää Lempiäinen neuvottelun osapuolia ja koko henkilöstöä.

Joensuun kaupungin yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko henkilöstöä, noin 2 900 työntekijää. Neuvotteluilla tavoiteltiin ensi sijassa pysyviä ja tarvittaessa myös kertaluontoisia säästöjä. Menoja tulee alentaa kahden tulevan vuoden aikana yhteensä kuusi miljoonaa euroa.

Pöytäkirja kaupunginhallituksen tämän päivän kokouksesta on julkaistu ja luettavissa osoitteessa http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.