Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yt-neuvotteluiden irtisanomiset tehty – muut toimenpiteet etenevät

Joensuun kaupungin yt-neuvotteluiden irtisanomiset tehty – muut toimenpiteet etenevät

Joensuun kaupungin koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut saatiin päätökseen joulukuussa ja silloin päätetyt irtisanomiset toteutettiin viime ja toissa viikolla.

Irtisanottavia oli 23, joista noin puolelle on voitu tarjota muuta työtä Joensuun kaupungilta. Irtisanomiset kohdistuivat valtaosin toimisto- ja asiantuntijahenkilöstöön eri puolilla organisaatiota.

Muita yt-neuvotteluissa käsiteltyjä asioita edistetään nyt eri toimialoilla. Hyvinvoinnin toimialan, teknisen sektorin sekä konsernipalveluiden organisoitumiseen on tulossa muutoksia. Niistä päättäminen kuuluu eri toimielinten toimivaltaan ja esitykset etenevät kokousrytmien mukaisesti. Esimerkiksi kasvatus- ja koulutuslautakunta käsitteli osaltaan asioita ensimmäisen kerran eilen torstaina.

Kaupungilla on aloitettu toimisto- ja asiantuntijatyön selvitys. Tavoite on alkaa hoitaa koko kaupungin tasolla asianhallinta-, talous-, henkilöstö- sekä asiakaspalvelutehtäviä keskitetymmin. Tehtäväjärjestelyjä pyritään toteuttamaan huhtikuusta alkaen. Myös kesken olleissa varhaiskasvatuksen johtamisen ja hallinnon henkilöjärjestelyissä on tehty päätös.

Suuri paino yt-neuvotteluissa oli erilaisilla toimialakohtaisilla toiminnan muutoksilla, joiden avulla kuluissa säästetään. Monet niistä ovat arjen käytännön asioita, osa vaatii myös muodollista päätöksentekoa. Viime vuoden puolella aloitettiin myös henkilöstömenojen kasvun hillitseminen. Nämä toimet ovat edelleen voimassa ja jatkuvat näillä näkymin ainakin kuluvan vuoden loppuun.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.