Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin rakennuttama Motonet Areena vuoden 2022 maakunnallinen rakennuskohde

Joensuun kaupungin rakennuttama Motonet Areena vuoden 2022 maakunnallinen rakennuskohde

Joensuun kaupungin rakennuttama Motonet Areena on valittu vuoden 2022 maakunnalliseksi rakennuskohteeksi.

Motonet Areena valmistui Joensuun Mehtimäelle vuoden 2022 alussa. Tilat ovat muunneltavissa arkikäytössä eri palloilulajeille sopiviksi. Hallikokonaisuus käsittää muun muassa kansainvälisen tason koripallo- ja lentopallokentät sekä pedagogisen salin.

Hallin merkittäviä käyttäjiä ovat kaupungin lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria.

Palkintotoimikunnan muodostivat Pohjois-Karjalan Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry, Pohjois-Karjalan Arkkitehdit SAFA, Joensuun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry ja Pohjois-Karjalan LVI-yhdistys ry.

– On hienoa saada monesti arvostelun kohteena olevalle julkiselle rakentamiselle tunnustusta Pohjois-Karjalassa toimivilta rakennusalan yhdistyksiltä, kiittelee tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen.

Perusteluissa todetaan, rakennuksen sisätilat muodostavat teknisesti hyvin toimivan ja esteettisesti korkeatasoisen kokonaisuuden, jossa haasteelliset akustiikka-, valaistus- ja ilmanvaihtovaatimukset on esimerkillisesti ratkaistu.

– Vaikka kaupunki rakentaa tiloja yhteiskunnan palvelemisen, ei palkintojen vuoksi, hankkeen kaikki osapuolet ovat tässä palkintonsa ansainneet. Motonet Areena täydentää hyvin jo ennestään valtakunnallisesti merkittävään asemaan noussutta Mehtimäen vapaa-ajan ja liikunnan monitoimialuetta, Sorjonen tyytyväisenä toteaa.