Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin kouluissa maskit käyttöön koko henkilöstölle sekä oppilaille kuudennesta luokasta lähtien

Joensuun kaupungin kouluissa maskit käyttöön koko henkilöstölle sekä oppilaille kuudennesta luokasta lähtien

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut uuden maskisuosituksen, ja maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille. Suosituksen mukaan koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja.

Kaikissa Joensuun kaupungin oppilaitoksissa otetaan maskit käyttöön kuudennesta luokasta lähtien. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Joensuun kaupungin yläkouluissa maskit otetaan käyttöön pääsääntöisesti tiistaina 12. tammikuuta. Kaupungin lukioissa ja Aikuislukiossa maskisuositus on voimassa jo ennestään.

Alakoululaisten maskit tilataan tänään maanantaina 11. tammikuuta ja koulut ottavat ne käyttöön maskit saatuaan.

Alakouluissa maskit jaetaan kuudesluokkalaisille sekä tilannekohtaisen harkinnan mukaan oppilaille, jotka opiskelevat samassa perusopetusryhmässä kuudennen luokan oppilaiden kanssa.

Maskeja käytetään myös koulukuljetuksissa sekä koko henkilöstöllä kaikissa Joensuun kouluissa. Koulu jakaa maskit oppilaille ja henkilökunnalle. Kertakäyttömaskeja on käytössä koulutyössä viisi kappaletta kullakin päivittäin. Kuljetusoppilaat saavat lisäksi kaksi maskia, yhden meno- ja toisen paluumatkalle.

– Toivomme vanhempien keskustelevan maskiasiasta lasten kanssa ja kannustavan heitä. Osalle lapsista maskit ovat jo tuttuja, mutta osa aloittanee niiden käytön tässä yhteydessä. Koulukin tietenkin ohjeistaa oppilaita maskien käytössä sekä hävittämisessä. Maskit ovat olennainen osa yhteisiä toimenpiteitä, joiden avulla olemme koko ajan askeleen lähempänä normaalimpaa kouluarkea, kannustaa koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Terveydellisistä syistä oppilas tai henkilökuntaan kuuluva voidaan vapauttaa maskin käytöstä. Huoltaja pyytää luvan luokanopettajalta tai ryhmänohjaajalta ja henkilökunta rehtorilta.

Myös kouluissa käyvien huoltajien tulee käyttää maskia.

Oppilaat ja vanhemmat ovat saaneet tietoa maskeista tänään maanantaina Wilman kautta.