Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin kesätyöt kiinnostivat – kesätyöhakemuksia saapui yli 600

Joensuun kaupungin kesätyöt kiinnostivat – kesätyöhakemuksia saapui yli 600

Joensuun kaupungin kesätöihin haki tänä vuonna 649 nuorta. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla yli 200, joten noin joka kolmas hakija voi saada työpaikan kaupungilta.

Hakijoihin ollaan yhteydessä rekrytoinnin vaiheista kevään aikana.

– Lähiviikkojen aikana esihenkilöt alkavat tutkailla hakemuksia ja kutsua nuoria haastatteluihin. Osa haastatteluista on varmasti jo maalis–huhtikuussa, mutta niitä voi olla vielä jopa toukokuussakin, henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Tolvanen kertoo.

Kesätyöt ajoittuvat touko–elokuun välille. Peruutuspaikkoja voidaan täyttää myös kesän aikana.

Yritystukea voi hakea vielä

Kaupungin omien työpaikkojen lisäksi nuoria työllistetään yrityksiin, yhdistyksiin tai kotitalouksiin. Työnantajat voivat hakea kaupungilta kesätyöpaikkatukea, jonka suuruus on 360 euroa per nuori. Kesätyöpaikkatukea voi saada enintään viiden nuoren palkkaamiseen.

Työnantajat voivat hakea kesätyöpaikkatukea suoraan kaupungilta tai palkata nuoren kaupungin kilpailuttaman rekrytointifirman kautta.

– Myös nuori voi itse ilmoittautua rekrytointifirmalle työnhakijaksi. Rekrytointifirman käytöstä tiedotamme tarkemmin maaliskuun lopulla kaupungin verkkosivuilla ja muilla kanavilla, Tolvanen sanoo.

Nuorten yritystoiminnan harjoittelua tuetaan tänäkin vuonna maksamalla nuorille yrittäjille kesätyöpaikkatukea. Sekä yritystukea että nuorten yritystoiminnan tukea voi hakea 31.5.2022 saakka.

– Lisäksi uutena kokeiluna pilotoimme yhteistyössä Riverian ja Nuori yrittäjyys ry:n kanssa nuorten harjoitteluyrittäjien työllistämistä ostamalla heiltä palveluita omille työpaikoillemme, Tolvanen kertoo.

Lisätietoa kesätyöpaikkatuista osoitteessa joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.