Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin kesätöihin haettiin ahkerasti – nuorten kesäajan työllistymiseen on tarjolla myös muita vaihtoehtoja

Joensuun kaupungin kesätöihin haettiin ahkerasti – nuorten kesäajan työllistymiseen on tarjolla myös muita vaihtoehtoja

Joensuun kaupungin omien kesätyöpaikkojen haku on päättynyt. Hakuaikana 1.2.–10.3. hakemuksia saatiin huikeat 794 kappaletta. Kiitos kaikille hakijoille! 

Hakuprosessissa on edetty seuraavaan vaiheeseen, ja hakemusten käsittely on aloitettu. Kesätyöpaikkaa hakeneille nuorille laitetaan väliaikatietoa kesätyöprosessista pitkin kevättä. 

– Esihenkilöt alkavat lähiviikkoina käydä saamiaan hakemuksia läpi. Osa heistä haastattelee nuoria jo maalis–huhtikuussa, mutta osa vasta toukokuussa, sillä osa tehtävistä ajoittuu myöhemmälle kesälle. Suurin osa haastateltavista saa kutsun haastatteluun maalis–huhtikuun aikana, kertoo Päivi Tolvanen Joensuun kaupungin henkilöstöpalveluista. 

Haastatteluja toteutetaan sekä paikan päällä että etäyhteyksin. Osa haastatteluista on yksilöhaastatteluja, ja osa ryhmissä. 

Nuori voi työllistää itsensä myös itse kesän ajaksi joko yritystuen tai nuoren yrittäjyyden tuen avulla. Joensuun kaupunki tarjoaa tukea nuorten työllistämiseen suoraan yrityksille, yhdistyksille tai kotitalouksille. Yritystukea maksetaan 360 euroa nuorta kohden. Yritys, yhdistys tai kotitalous voi saada kesätyöpaikkatukea lähtökohtaisesti enintään viiden nuoren palkkaamiseen. Yritystukea voi hakea 31.3.2024 saakka. Päätökset tuen myöntämisestä tehdään 30.4.2024 mennessä. 

Joensuun kaupunki tukee nuoren yrittäjyyttä silloin, kun nuori työllistää sen kautta itsensä kesäkautena. Yrityksen tulee olla joko opintoihin liittyen perustettu yritys tai 4H-yritys. Lisäksi yrityksellä on oltava yritysohjaaja joko oppilaitoksen tai 4H-yhdistyksen kautta. Tuki on suuruudeltaan enintään 250 euroa. 

Lisätietoja kesätyöpaikkatuista löytyy osoitteesta: www.joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.