Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun katujen kevätpuhdistus on aloitettu koko kaupungissa

Joensuun katujen kevätpuhdistus on aloitettu koko kaupungissa

Joensuussa on aloitettu katujen kevätpuhdistus tavanomaista aikaisemmin keväisen sään niin salliessa.

Työt ovat jo alkaneet liikenteenjakajien pesuilla ja vilkasliikenteisimpien pyöräteiden harjauksilla sekä aurausviittojen keruulla. Myös ajoratojen harjauksia on vähäisessä määrin tehty säiden sallimissa rajoissa.

Katualueiden pesu ja harjaus käynnistetään täydellä teholla huhtikuun alkupuolella, kun yöpakkasista ei ole enää haittaa. Kaupungin katuja harjataan 25 koneen voimin.

Mikäli lunta vielä sataa ja jäätä muodostuu, mahdollinen liukkaudentorjunta hoidetaan jäänsulatusaineella.

–  Jos yöpakkaset vielä hankaloittavat puhdistustöitä, joinain päivinä harjaukset saattavat alkaa myöhemmin tai jäädä kokonaan väliin. Toivottavasti kuitenkin saamme katujen puhdistukset nopeasti tehtyä, jotta niistä mahdollisesti aiheutuva haitta jäisi lyhytaikaiseksi, sanoo työpäällikkö Petri Ratilainen.

– Vaikka väkeä tavallista vähemmän tänä keväänä kaduilla varmaan liikkuukin, työkoneiden läheisyydessä kannattaa olla varuillaan, Ratilainen lisää.

Joensuussa on kaupungin vastuulla olevien katujen kevätpuhdistus talvihoidon tapaan jaettu kaupunkirakennepalveluiden ja alueurakoitsija YIT:n kesken. Kaupungin vastuulla on karkeasti jakaen joen länsipuoli, alueurakoitsija YIT taas vastaa muista alueista. Tarkempi aluejako on osoitteessa www.joensuu.fi/hoito-ja-kunnossapito.

Tänä talvena sepeliä meni kaupungilla ja YIT:llä yhteensä 8 000 tonnia.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.